10.000 θεατές παρακολούθησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Drift Στις Σέρρες (όλα τα αποτελέσματα)

1728

Περίπου 10 χιλιάδες θεατές-φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και του drift και ενενήντα αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο μετέτρεψαν την διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος King of Europe και King of Nations το περασμένο Σαββατοκύριακο σε μία πραγματική γιορτή!

 Οι πρωταθλητές οδηγοί από δεκαεπτά χώρες, αλλά και οι Έλληνες συναθλητές τους πρόσφεραν ξεχωριστό θέαμα, πιέζοντας στο όριο τους κινητήρες και τα ελαστικά των αυτοκινήτων τους, στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών.

 

Ξανά στις Σέρρες

Να σημειωθεί ότι ο τελικός του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2018 θα διεξαχθεί κι αυτός στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών (6-7 Οκτωβρίου), όπως ήδη έχει ανακοινωθεί επισήμως από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) και την Federal Tires King of Europe/King of Nations.

 

Ο μεγάλος τελικός ήταν… ελληνικός

Το Σαββατοκύριακο, ο Έλληνας Χρήστος Χαντζάρας με την ομάδα του (Chantzaras Team 22) κέρδισε τη νίκη στο σπίτι του, στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, μετά από ένα τρελό κυνηγητό με τον Ρουμάνο Calin Ciortan στον τελικό του King of Europe.

 

Ωστόσο, στη γενική παγκόσμια κατάταξη της χρονιάς, ο Joe Hountondji από την Γερμανία ανέβηκε στο θρόνο του βασιλιά της Ευρώπης (King of Europe), ενώ ο Daigo Saitoστέφθηκε βασιλιάς των εθνών (King of Nations)!

Η τελική κατάταξη του τελευταίου γύρου στις Σέρρες είναι:
King of Europe & Nations Final Round
1ος –Chantzaras Team 22
2ος –Calin Ciortan
3ος –Red Bull Driftbrothers-Eli hountondji

Η τελική κατάταξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2017 είναι:
Federal King of Europe 2017
1ος –Red Bull Driftbrothers-Joe Hountondji
2ος –Red Bull Driftbrothers-Eli Hountondji
3ος –The Speedshop Drift Team-Nicola Maunoir

Federal King of Nations 2017
1ος –Daigo Saito 
2ος -Luke Fink
3ος –Nasser Almutairi