Η Αrt Gallery ξεκινάει την περίοδο 2017-2018 με την έκθεση του Γιάννη Κοντοβού

1661

Η έκθεση περιλαμβάνει τα νέα ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη με τίτλο “Μελαγχολία”.


Ο Γιάννης Κοντοβός γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1973 και σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Με σημαντική διδακτική εμπειρία και συμμετοχή σε πληθώρα ατομικών και ομαδικών εκθέσεων είναι η δεύτερη φορά που φιλοξενείται στο Αrt Gallery.

Μελαγχολία…

Αν αντιμετωπίσει κανείς τη λέξη αυτή υπό το πρίσμα της ετυμολογίας της, θα έλεγε ότι πρόκειται για την ψυχική εκείνη κατάσταση που χαρακτηρίζεται από υποτονική διάθεση και
θλίψη (πολλές φορές χωρίς συγκεκριμένη αιτία) αλλά και από μια τάση απομόνωσης και
πνευματικής περισυλλογής.

Κατά τον Ιπποκράτη είναι το αποτέλεσμα της κυριαρχίας της μέλαινας χολής στο ανθρώπινο σώμα, με αποτέλεσμα την αθυμία.

Όπως υπογραμμίζει ο ιστορικός τέχνης Βασίλειος Κ. Μακέδος ίσως ο Γιάννης Κοντοβός να μην είχε αυτόν τον ορισμό στο μυαλό του όταν δημιουργούσε την νέα του δουλειά σίγουρα όμως ο δημιουργός, μας προσφέρει μια ιδιαίτερη, δικής του υφής μελαγχολία.

Μια Μελαγχολία που γεννά χίλια δυό άλλα συναισθήματα, παράλληλα αλλά και αντίθετα από τον παραπάνω ορισμό. Αισθήματα έντονα με δυναμικό χαρακτήρα ο οποίος τονίζεται ακόμη
περισσότερο από τη συγκεκριμένη χρωματική παλέτα που χρησιμοποιεί. Αισθήματα που φθάνουν από την περισυλλογή στην προσμονή και από την αθυμία μέχρι την ελπίδα.
Αυτήν την απόλυτα δική του Μελαγχολία μας καλεί να γνωρίσουμε ο Γιάννης Κοντοβός…

Μελαγχολία λοιπόν…

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό όλη την εβδομάδα, από τις 9 το πρωί έως αργά το βράδυ.