Στρατιώτης που απολύθηκε από τον Έβρο λύνει τη σιωπή του και μιλάει για τα βασανιστήρια που πέρασε…

10319

**Το inevros.gr απλά μεταφέρει την επιστολή του πρώην φαντάρου που βρήκε σε πολλά ειδησεογραφικά site της Ελλάδος σήμερα το πρωί.

Τα όσα καταγγέλλει στρατιώτης που απολύθηκε πρόσφατα από μονάδα του Έβρου προβληματίζουν…

Τα στοιχεία της μονάδας του είναι στη διάθεση του ΓΕΣ αν θελήσει να διερευνήσει τα όσα καταγγέλονται μέσω επιστολής στο Δίκτυο Ελέυθερων Φαντάρων. Η επιστολή έχει και υπογραφή.

Δεν δημοσιοποιούμε ονόματα που αναφέρονται και μονάδες ελπίζοντας ότι το ΓΕΣ θα διερευνήσει τα όσα γράφονται.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλει:

“Θα ήθελα να δημοσιευτούν κάποια πράγματα και κάποια ονόματα για να μάθουν κάποιοι να συμπεριφέρονται και να ενδιαφέρονται για τους στρατεύσιμους διότι η κοινωνία τους έχει ορίσει να κάνουν αυτό πληρώνοντάς τους.

Δεν πρέπει να το ζήσουν κι άλλοι αυτό που έζησα εγώ και όλη μου η ΕΣΣΟ!

Με τον πολύ καλό τότε Δκτη Ανχη (ΕΜ) … όλα κυλούσαν αρκετά ομαλά. Αν και πολύ φωνακλάς μπορούσε να διακρίνει ποιος προσπαθεί και ποιος όχι. Όλα ήτανε μοιρασμένα σωστά ακόμα και τα φυλάκια. Προτού πας στο Φυλάκιο σε καλούσε στο γραφείο του για να σε δει και να σε ρωτήσει αν είχες κάποιο πρόβλημα και πραγματικά θα σε βοηθούσε.

Για να μην «τα πολύ λέμε» καθώς έγινε η παράδοση παραλαβή διοίκησης στον Ανχη (ΔΒ) , τα Φυλάκια είχανε συνεχώς τους ίδιους στρατιώτες.

Άδειες Γιοκ…Τα προβλήματα δικά σας: «σφαχτείτε με λίγα λόγια».

Στο Φυλάκιο λοιπόν … δεν είχαμε φαγητό να φάμε, αν σκεφτείς ότι ο μάγειρας ήτανε ο παρείσακτος του Στρατοπέδου που θέλανε να ξεφορτωθούνε.

Το νερό δεν πινότανε και μας ήτανε πλέον υποχρέωση να αγοράσουμε για να πιούμε, χωρίς να λαμβάνει κανείς υπόψη του τις τόσο δύσκολες οικονομικές ανάγκες του καθενός.

Και μετά τα Στελέχη «το αγαπημένο μέρος της ιστορίας»!

ΕΜΘ ΕΠΧΙΑΣ(ΥΠ-Π) μας έβριζε συνεχώς, μας έβαζε σε βαριές χειρονακτικές εργασίες (παλετοποίηση πυρομαχικών) και όταν κάποιος είχε πρόβλημα τον απειλούσε ότι θα τον παραπέμψει για «ΑΡΝΗΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ»!! ΑΠΛΑ!!

ΕΠΟΠ ΛΧΙΑΣ (ΥΠ-Π) , υπεύθυνος για μαγειρεία-ΚΨΜ, μας πουλούσε τα προγεύματά μας -χυμούς και λουκάνικα- που δικαιούμασταν, χώρια από αυτά που πουλούσε (γαριδάκια, πατατάκια, μπισκότα, κρουασάν, αναψυκτικά) χωρίς να το ξέρει ο Δκτης της Μονάδας .

Κάθε ΚΨΜτζής πάντα ήτανε ”μέσα” 300 ΕΥΡΩ τουλάχιστον, λέγοντάς του να τα πληρώσει αλλά και να παραδέχεται ότι τα πήρε αυτός!! Χριστός και Απόστολος!!!!

Μία ωραία μέρα αφού μείναμε από χρήματα λόγω το ότι το κοντινότερο ΑΤΜ ήτανε μία ώρα και χωρίς να μας βγάζουνε κίνηση τηλεφωνήσαμε σε Δκτες Λόχων και ανήμποροι και αυτοί στην τελική, με την πρωτοβουλία μας τηλεφωνήσαμε στο 1ο Γραφείο του … να ζητήσουμε βοήθεια!

Δεν είχαμε ούτε νερό να πιούμε..

Η απάντηση του Ανθστή (ΥΠ) ήτανε σε μία εβδομάδα…οκ….

Σε μία εβδομάδα τηλεφώνησε ο Υπδκτης της Υπομονάδας Ανθλγος (ΥΠ-Π) και η απάντηση ήτανε η πλήρης αδιαφορία συνοδευόμενη από βωμολοχία πεζοδρομίου!

Αυτά είχα να πω.

Δεν πειράζει αν θα τα δούνε.

Τους εύχομαι μακροζωία γιατί με βοηθήσανε να καταλάβω τι πλήρωνα και θα πληρώνω σαν πολίτης…»

Πηγή