Αλεξανδρούπολη: Τρέφομαι υγιεινά, μεγαλώνω σωστά! Δεκαήμερο δράσεων για τη σωστή διατροφή των παιδιών μας

1214

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής (16 Οκτωβρίου) η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης οργανώνει ένα δεκαήμερο εκπαιδευτικών δράσεων με τίτλο “Τρέφομαι υγιεινά, μεγαλώνω σωστά!» για μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο να ευαισθητοποιήσει γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά σε ζητήματα διατροφής.

Σας προσκαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του παιδικού τμήματος της Βιβλιοθήκης, και θα περιλαμβάνει παρουσίαση με θέμα «Τα μυστικά της υγείας», πολλά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες και διαδραστική μουσικο-θεατρική παράσταση βασισμένη στο παραμύθι «Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω» για μαθητές νηπιαγωγείου, Α΄ και Β΄ τάξης δημοτικού σχολείου. Επίσης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη μέσα από τη διανομή έντυπου υλικού θα προτείνει σε γονείς και εκπαιδευτικούς μικρές συμβουλές, που θα τους βοηθήσουν να δείξουν στα παιδιά την αξία της υγιεινής διατροφής ως τρόπου ζωής και όχι ως μεμονωμένου γεγονότος.     

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται καθημερινά από Δευτέρα 9 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και θα διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά. Απαραίτητη η προσυνεννόηση με τη γραμματεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης στο τηλέφωνο επικοινωνίας 25510 89690.