Αλεξανδρούπολη: Εργαστήρι Εικαστικών: Ιστορίες Τέχνης

1432

Το Εργαστήρι Εικαστικών του ΕΜΘ συνεχίζει και φέτος το ταξίδι στον κόσμο της τέχνης με υπεύθυνη την Νίκη Γκουλέμα απόφοιτο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών. Το εργαστήριο θα υλοποιείται κάθε Σάββατο 10:30π.μ. – 12:30μ.μ. Για παιδιά από 7 ετών και άνω.

Τα παιδιά μέσα από το εργαστήρι εικαστικών θα έχουν τη δυνατότητα εξοικείωσης με τα διαφορετικά υλικά και εξερεύνησης των εκφραστικών δυνατοτήτων τους. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να αποκομίσουν την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση της δημιουργίας αλλά και το χτίσιμο ομαδικού πνεύματος μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες. Η εξοικείωση των παιδιών με την πρωτότυπη καλλιτεχνική δημιουργία θα είναι αποτέλεσμα της ομαδοσυνεργατικής προσέγγισης του εργαστηρίου και την ενασχόληση τους με σύγχρονες και παραδοσιακές τεχνικές δημιουργίας. Με βασικούς πυλώνες τη ζωγραφική και τις κατασκευές/κολλάζ τα παιδιά έρχονται σε επαφή με ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών πρακτικών.
Παράλληλα σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσειακής Μάθησης του ΕΜΘ θα τεθεί από την αρχή του εργαστηρίου η υλοποίηση ενός project με παρεμβατικό χαρακτήρα με στόχο τη δημιουργία ενός συλλογικού έργου τέχνης, που οι συμμετέχοντες θα ¨χαρίσουν¨στην πόλη τους.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 παιδιά
Κόστος συμμετοχής: 30€ (Συμπεριλαμβάνει όλα τα υλικά)
Έναρξη εργαστηρίου: 21 Οκτωβρίου
Πληροφορίες & εγγραφές στο 2551036663

Η Νίκη Γκουλέμα γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1988. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, στο Δ’ Εργαστήριο Ζωγραφικής (2009-2015) και στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας στο τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης & Σχεδιασμού Αντικειμένων (2007-2009). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις μεταξύ άλλων στα Found&Lost (Float gallery 2017), Rooms2017 (St George Lycabettus), Heatwave (Μέγαρον Πάνθεον2017), e-POP Vol.6 (Project Space του six d.o.g.s. 2013), Σώμα διαμελισμένο (Αίθουσα τέχνης Έκφραση 2013), ImagiNation (Πεδίο Δράσης Κόδρα 2012), Αrt for all (Μέγαρο Γκύζη 2012). Μέλος της εικαστικής ομάδας του Michael Landy, Breaking News Athens, οργανισμός ΝΕΟΝ 2017. Πρόσφατα πραγματοποίησε την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Στο Φάρο» στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. http://cargocollective.com/nikigulema/