Ορεστιάδα: «Τα Πετρωτά μου, Μνήμες και Έθιμα» της κ. Φωτεινής Καζακίδου

1786
Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας και ώρα 7:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου με τίτλο: «Τα Πετρωτά μου, Μνήμες και Έθιμα» της κ. Φωτεινής Καζακίδου.

Η κ. Καζακίδου έχει γεννηθεί στα Πετρωτά και είναι συγγραφέας, λαογράφος, μελετητής της θρακικής παράδοσης και ερευνήτρια των ηθών και των εθίμων της πατρίδας μας. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο, ενώ ως παραδοσιακή τραγουδίστρια έχει κυκλοφορήσει δύο CD με παραδοσιακά πετρωτιώτικα και θρακιώτικα τραγούδια, με τίτλο: «Θράκη, Θράκη μου» και «Πετρωτιώτικα ζάφτια».

Μάλιστα, στο δεύτερο CD, συνεργάστηκε μαζί της και ο κ. Βαγγέλης Κατσουλίδης, Μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου και γνωστός θρακιώτης παραδοσιακός οργανοπαίχτης και τραγουδιστής. Επίσης, η κ Καζακίδου έχει εμφανιστεί σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, σε πάρα πολλές εκπομπές λαογραφικού και πολιτιστικού περιεχομένου, προάγοντας πάντα την θρακιώτικη και την πετρωτιώτικη παράδοση και ως μέλος χορευτικών συγκροτημάτων.

Την εκδήλωση στο Μουσείο θα συντονίσει ο συντοπίτης μας δημοσιογράφος και συγγραφέας, κ. Σταύρος Παπαθανάκης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο κ. Δημήτρης Σπανός, χοροδιδάσκαλος και Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεολαίας Νέας Ορεστιάδας «Οι Θράκες».