Διαδραστικό εργαστήρι προβολής παραδοσιακών επαγγελμάτων από το ΕΜΘ

887

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει το 3ο Φεστιβάλ Via Egnatia, από τις 13 Αυγούστου έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017, με πληθώρα πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Ειδικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 2 και την Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017. Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης όπως και στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις συμμετέχει ενεργά με ένα πρωτότυπο διαδραστικό εργαστήρι προβολής παραδοσιακών επαγγελμάτων την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου από τις 18:00 έως τις 21:00 απέναντι από το  ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την τέχνη του Καροποιού, του Σαγματοποιού, της Υφαντικής, τουΑγγειοπλάστη, του Ντενεκετζή, του Οργανοποιού και του Καλαθοπλέκτη από τους ίδιους τους τεχνίτες που είναι φορείς μιας συσσωρευμένης εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

Τα παραδοσιακά επαγγέλματα αναπτύχθηκαν, καθιερώθηκαν και επιβίωσαν στη διάρκεια χιλιετιών και ενώ κινδυνεύουν να εξαφανιστούν μπορούν να επαναξιολογηθούν και να επιβιώσουν προσθέτοντας νέες προοπτικές μέσα σε ένα περιβάλλον αναζήτησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού.