Ορεστιάδα: Διαφωνεί με τον υποβιβασμό των σχολείων Λεπτής και Καστανεών ο Σύλλογος Εκπ/κων Ά βάθμιας

1053

Τη διαφωνία του, στην απόφαση της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, σχετικά με τον λειτουργικό υποβιβασμό των δημοτικών σχολείων Λεπτής και Καστανεών δήμου Ορεστιάδας, εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας. Τα δύο δημοτικά σχολεία από 3θέσια, μετατρέπονται σε 2θέσια, βάση της απόφασης και όπως σημειώνει ο Σύλλογος σε σχετική του επιστολή, «κάθε υποβιβασμός και πολύ περισσότερο όποιος συνεπάγεται συνδιδασκαλίες, συνιστά περαιτέρω δυσκολίες στην προσπάθεια των μαθητών μας να μορφωθούν». 

Ειδικά για το δημοτικό σχολείο της Λεπτής, αναφέρεται ότι η απόφαση είναι «βιαστική και δεν υπολογίστηκαν, όπως φαίνεται οι ιδιαίτερες συνθήκες που το αφορούν», εξηγώντας πως η σχολική αυτή μονάδα, αποτελεί «το σχολικό κέντρο που συγκεντρώνει τους μαθητές των καταργηθέντων δημοτικών σχολείων του Νεοχωρίου, Αμπελακίων και Βάλτου» τα οποία σταδιακά καταργήθηκαν. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Νικολαϊδης, μιλώντας για το ζήτημα στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, υπογράμμισε ότι λειτουργούν και οι έξι τάξεις και πως ο υποβιβασμός γίνεται επειδή ο συνολικός αριθμός των φοιτούντων, είναι μόλις δύο μαθητές λιγότεροι από το όριο που θέτει ο σχετικός νόμος, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν εκτιμήσεις για αύξησή του στα επόμενα χρόνια.

 «Ζητάμε να επανεξεταστεί η σχετική απόφαση και να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή» είπε ο κ. Νικολαϊδης.

ert.gr