Καταδίωξη και ανατροπή αυτοκινήτου με λαθρέμπορους στην Εγνατία

945

Συνελήφθησαν χθες (26-8-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 16 και 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 16χρονο και συνοδηγό τον 24χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στο δυτικό κόμβο Ξάνθης, το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε προς την πόλη της Ξάνθης. Πλησίον της διασταύρωσης του  Πετροχωρίου, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί εκτός οδοστρώματος.

Στη συνέχεια, ο 16χρονος διακινητής, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, επιχειρώντας να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Όπως διαπιστώθηκε οι δύο δράστες, μετέφεραν με το παραπάνω όχημα, παράνομα, στην ενδοχώρα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν ο 24χρονος διακινητής και οι τέσσερις διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Τέσσερις από αυτούς παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ ο ένας μη νόμιμος μετανάστης εξήλθε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 16χρονο περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, ένα ζεύγος πινακίδες κυκλοφορίας και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.