Δύο διακινητές με 9 παράνομους μετανάστες συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη

962

Συνελήφθησαν χθες (18-8-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή της Κορνοφωλιάς Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) διακινητές, ένας 55χρονος ημεδαπός και ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαρόκου, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Ο 55χρονος οδηγός του ενός παρέμεινε σε αυτό, ενώ ο 38χρονος αντιλαμβανόμενος την επικείμενη σύλληψη διέφυγε πεζός, κινούμενος σε παρακείμενη δασώδη περιοχή, πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που οδηγούσαν οι δράστες, διαπίστωσαν ότι μετέφεραν με αυτά, παράνομα, στην ενδοχώρα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Σημειώνεται ότι κατά την προσπάθεια διαφυγής του ο 38χρονος τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για νοσηλεία.

 

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και 3 κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.