Συγκινητικό: Τους δικούς της άγρυπνους φύλακες της Ορθοδοξίας απέκτησε η Ρούσα

1220
Για μία χριστιανική οικογένεια χτύπησε το Σάββατο 12 Αυγούστου ε.ε. η καμπάνα της μοναχικής Εκκλησίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ρούσα του Έβρου, ένα ξεχασμένο από τους πολλούς χωριό στα Πομακοχώρια του Σουφλίου.

Μετά την κυρά της Ρω και την κυρά των Μαρασίων, το ζευγάρι του κ. Σαράντη και της κας Αθηνάς δίνει τη δική του χριστιανική μαρτυρία ανάμεσα στην αλλόθρησκη πλειοψηφία του χωριού και ανάβει τα καντήλια της Εκκλησίας.

Για αυτούς λοιπόν τους εναπομείναντες χριστιανούς της Ρούσας λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος στην όμορφη αλλά φτωχική Εκκλησία του χωριού, που πρόσφατα ανακαινίσθηκε, παρουσία του Στρατηγού Διοικητού της XVI Μεραρχίας Δημητρίου Μπονώρα, του Διοικητού της 50ης Ταξιαρχίας Ταξιάρχου Ιωάννη Τσιόπλα και λιγοστών προσκυνητών που έσπευσαν από το τελευταίο χριστιανικό χωριό το Μικρό Δέρειο, που απέχει 14 χιλιόμετρα.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στο εκκλησίασμα σημείωσε ότι κάθε Θεία Λειτουργία εκεί είναι ένα Μνημόσυνο στη μνήμη όλων εκείνων των χριστιανών που έζησαν σε αυτό το χωριό αλλά συγχρόνως και μία μαρτυρία ότι τίποτε δεν τελείωσε…

Τέλος ευχαρίστησε  τον εφημέριο του Μικρού Δερείου π. Ιωάννη Τζιβάρα, που φροντίζει την Εκκλησία, και τις Ένοπλες Δυνάμεις που στηρίζουν την οποιαδήποτε δράση της τοπικής Εκκλησίας στον ευαίσθητο χώρο αυτό. Ευχαρίστησε επίσης την αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου Παναγίας των Βρυούλων από τον Ωρωπό, που φιλοτέχνησε τις εικόνες του τέμπλου.