Έρευνα (σοκ;) του inevros. Στοίχημα ότι δεν ξέρετε πόσες κεραίες κινητής κτλ, είναι τοποθετημένες στην Αλεξανδρούπολη

1569
Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε πριν λίγο καιρό για την εγκατάσταση κεραίας κόντα σε σχολείο, αποφασίσαμε να το ψάξουμε λίγο παραπάνω

Όλοι, λίγο πολύ έχουμε ακούσει για την ύπαρξη κάποιας κεραίας κινητής σε κάποια ταράτσα κοντά μας ή κάποιου γνωστού μας. Το γεγονός και μόνο της ύπαρξης προκαλεί αρκετές σκέψεις ανησυχίας για την επιβάρυνση στην υγεία μας.

Εκτός από τις σκέψεις που είχαμε, γεννήθηκαν αυτόματα και κάποια ερωτήματα που προκύπτουν αυτόματα με όλα οσα έχουμε ακούσει για την ακτινοβολία των κεραιών και πόσο επηρεάζουν την υγεία μας.

Τέτοια ερωτήματα είναι καταρχήν, πόσο βλαβερές είναι; πόσες είναι; είναι νόμιμες; και πόσα άλλα.

Έτσι προχωρήσαμε στη δράση και αφού συλλέξαμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία, σας τα παρουσιάζουμε.

Ξεκινάμε λοιπόν στην παρουσίαση της έρευνας μας.

Είμαστε σίγουροι ότι κανείς δεν πιστεύει ότι η κεραία για την οποία έγινε τόση φασαρία ήταν η πρώτη. Ούτε η τελευταία φυσικά… Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης υπάρχουν λοιπόν……  102 κεραίες, κινητής, τηλεοπτικές και ραδιοφώνου.

Υπάρχει εφαρμογή της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων) στην οποία έχουμε όλα τα στοιχεία για τις κεραίες στην επικράτεια.

Πατήστε εδώ για να το… πιστέψετε

Αυτή που μας έκανε εντύπωση (όχι ότι οι άλλες δεν μας έκαναν), ήταν η κεραία πλησίον της Ζαφείριου Ακαδημίας (περί τα 200 μέτρα) κοντά σε παιδιά δηλαδή, για την οποία δε θυμόμαστε να έγινε κάποια ιδιαίτερη φασαρία.

Πάμε λοιπόν στο δεύτερο στοιχείο της έρευνας μας, της ποιοτικής ανάλυσης. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αν είναι βλαβερές ρε αδερφέ. Τι μας νοιάζει αν ξεφυτρώνουν ποιο γρήγορα κι από μανιτάρια. Μας καίνε ή όχι τον εγκέφαλο; Και εδώ η απάντηση έρχεται πάλι από την ΕΕΤΤ και μας λέει ότι, κατά βάση όλες οι κεραίες λειτουργούν στα όρια του επιτρεπτού ώστε να μη δούμε κάποια μέρα το κεφάλι μας …. ψητό.

Και το τρίτο και κυριότερο ερώτημα που μας γαργαλούσε να απαντηθεί από την κυρία ΕΕΤΤ (…γιατί άραγε;), ήταν αν οι κεραίες αυτές είναι εν τέλει νόμιμες. Διαψευστήκαμε οικτρά αφού ούτε εδώ ανακαλύψαμε κάποιο σκάνδαλο. Όλες οι κεραίες λειτουργούν νόμιμα με βάση το νομοθετικό πλαίσιο και τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από την αρμόδια υπηρεσία.

Όλα τα στοιχεία λοιπόν μπορείτε να τα βρείτε στη σελίδα της ΕΕΤΤ. Δεν λέμε ότι δεν πρέπει να νιώθουμε κάποια ανησυχία για όλη αυτή την ακτινοβολία που δεχόμαστε καθημερινά από παντού κυριολεκτικά, αλλά προσπαθήστε τουλάχιστον να προφυλάσσετε τον εαυτό σας από την αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας, που είναι αναγκαία, και χωρίς αυτήν δεν μπορούμε …. ούτε να πληρώσουμε πλέον. Και για το ευθυμήσουμε λίγο δεν είναι ανάγκη να πηδάμε στις ταράτσες και να τις παίρνουμε και αγκαλιά. Άσε που όταν “δεν πιάνει σήμα”, εκεί κινδυνεύουμε με πραγματικό …. εγκεφαλικό.

Υ.Γ.: Από την έρευνα προέκυψαν κάποιες φήμες ότι πέρα από τις νόμιμες κεραίες, έχουν τοποθετηθεί και κάποιες που στερούνται νομιμότητας. Αυτό όμως θα διασταυρωθεί και θα προχωρήσουμε μετά σε δημοσιοποίηση.