Συνελήφθησαν σε Σουφλί και Ορεστιάδα 2 άνδρες για μεταφορά παράνομων μεταναστών

1147

Ένας 31χρονος και ένας 28χρονος συνελήφθησαν χθες στις περιοχές Σουφλίου και Ορεστιάδας για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών. Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στα αστυνομικά τμήματα Διδυμοτείχου και Σουφλίου ενώ τους κατασχέθηκαν και τα οχήματα που χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά των μεταναστών.

Αναλυτικά τα δελτία τύπου:

Συνελήφθη χθες (8-8-2017) το πρωί, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (πλησίον Ορεστιάδας), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, στο Νότιο Κόμβο Διδυμοτείχου της Εθνικής Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν σταθμευμένο ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με οδηγό τον 31χρονο και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Ο δράστης, αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο, ξεκίνησε την πορεία του προς Αλεξανδρούπολη, αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, ο 31χρονος πραγματοποίησε αναστροφή και συνέχισε την πορεία του, κατευθυνόμενος προς Ορμένιο, ενώ λίγο έξω από την Ορεστιάδα ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

 

Συνελήφθη χθες (8-8-2017) το βράδυ, σε αγροτική περιοχή του Σουφλίου Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και πέντε (5) υπήκοοι Συρίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των αρχών της Γαλλίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και 1 κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.