Θωρακίστε τον Έβρο! Συνέχιση της ενίσχυσης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης

1146
Επιστολές προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, αλλά και προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα απέστειλε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ζητώντας τη συνέχιση της ενίσχυσης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, στις επιστολές του υπογράμμισε ότι πρέπει να ανανεωθούν και να ενισχυθούν οι αποσπάσεις των αστυνομικών με έξοδα του Δημοσίου (30 στην Α.Δ. Αλεξ/πολης και 90 στην Α.Δ. Ορεστιάδας), τονίζοντας ότι θα μειωθούν αυτό το δίμηνο, το οποίο  ξεκινάει στις 13 Αυγούστου, γεγονός που θα έχει επίπτωση στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας.

Παράλληλα επεσήμανε ότι θα πρέπει να διατηρηθούν και οι 260 Αστυνομικοί, αποσπασμένοι με δικά τους έξοδα (Α.Δ Αλεξ/πολης: 200, Α.Δ. Ορεστιάδας: 60).

Επίσης, προτείνει τη σταδιακή αύξηση των Οργανικών Θέσεων με απόφαση Αρχηγού, Α.Ε.Α, και τη σταδιακή κάλυψή τους μέσα από τις γενικές ετήσιες μεταθέσεις σε ένα χρονοδιάγραμμα τριών ετών το πολύ, ώστε να σταματήσει η ομηρία των στελεχών του Σώματος και των οικογενειών αυτών.

Τέλος, στάθηκε και στο θέμα της απαγκίστρωσης  των αστυνομικών δυνάμεων από την φύλαξη του Κέντρου Φυλακίου Ορεστιάδας και την  ανάληψη φυλακτικών καθηκόντων από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, υπό την καθοδήγηση και εποπτεία μικρής αστυνομικής δύναμης (10 άτομα το 24ωρο), ενώ αυτή που θα περισσέψει (40 άτομα) θα διατεθεί για φυλακτικά καθήκοντα.