Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

1036
Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, σε μία έκταση περίπου δύο στρεμμάτων και σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από την Αλεξανδρούπολη, με τον μαύρο καπνό να είναι ορατός ακόμη και από τις Σάπες Ροδόπης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Χρήστος Ζιώγας, τους τελευταίους 11 μήνες ο συγκεκριμένος χώρος είναι ανενεργός, καθώς «τα απορρίμματα του δήμου Αλεξανδρούπολης μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Κομοτηνής». Ο κ. Ζιώγας χαρακτήρισε σύνηθες το φαινόμενο εκδήλωσης πυρκαγιών σε χώρους συγκέντρωσης απορριμμάτων, λόγω των αναφλέξεων που προκαλούνται από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όπως αυτές που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες και στον Έβρο, ενώ διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα γίνει η αποκατάσταση του συγκεκριμένου χώρου με τις απαιτούμενες επιχωματώσεις.

Όσον αφορά τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο, σύμφωνα με τον πύραρχο Καραγκούνη Λεωνίδα, προϊστάμενο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Α.Μ.Θ., στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν τρία πυροσβεστικά οχήματα και επτά πυροσβέστες, μηχανήματα του δήμου και της αντιπεριφέρειας Έβρου, με τα τελευταία να έχουν αναλάβει την επιχωμάτωση της έκτασης.

Πηγή