Γκαρά: Η «αριστερή παρένθεση» κρυφός πόθος των στελεχών του παλιού πολιτικού συστήματος

909
«Η αριστερή παρένθεση είναι ο κρυφός πόθος των στελεχών του παλιού πολιτικού συστήματος που τρελάθηκαν μακριά από τις καρέκλες τους, όπως και της εγχώριας και εξωχώριας διαπλοκής που χάσανε τη δυνατότητα της μίζας και της φοροδιαφυγής», λέει η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πιστεύει ότι «η χώρα αλλάζει και η καθημερινότητα βελτιώνεται». Υποστηρίζει πως ο Έβρος είναι από τους πιο πλούσιους σε πόρους και δυνατότητες Νομούς. Παραδέχεται πως λάθη γίνονται υπογραμμίζοντας πως «κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για διαπλοκή ή ότι βάλαμε το χέρι μας στο μέλι».

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δίνει τη μάχη, όχι μόνο για να βγει η χώρα από την επιτροπεία, αλλά για να δημιουργηθούν δομές ή εργαλεία στήριξης της παραγωγής και της εργασίας, αξιοποίησης των πόρων της χώρας, αλλά και το πλέγμα του κοινωνικού κράτους. Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο. Αλλάζουν οι στρεβλώσεις του παρελθόντος, γίνεται αναδιανομή βαρών, προστατεύονται οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας. Ενώ παράλληλα δημιουργούνται νέοι όροι και κανόνες σε όλα τα επίπεδα με προμετωπίδα τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και το δημόσιο κοινωνικό συμφέρον», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Γκαρά και προσέθεσε:

«Οι πολίτες αναγνωρίζουν καθημερινά τις αλλαγές. Το βλέπουν οι ανασφάλιστοι που έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία. Το βλέπουν οι μαθητές στα σχολεία τους. Το βλέπουν οι νέοι επιστήμονες και οι επιχειρηματίες με τα κίνητρα και το υγιές πλέον περιβάλλον του επιχειρείν που θεσμοθετείται βήμα – βήμα. Επιτέλους πληρώνουν τα προβλεπόμενα, όλοι όσοι προστατεύονταν από το παλιό πολιτικό σύστημα και αντιμετωπίζονται όλοι ισότιμα. Βλέπουμε κολλημένα έργα επί 20ετίας να ξεμπλοκάρουν. Αποπληρωμή χρεών σε αγρότες. Ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών, προκείμενου να πάρουν ανάσα όσοι έχουν πληγεί από την κρίση, δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αξιοποίηση των ενεργειακών και φυσικών πόρων, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Πηγή