Τοποθέτηση της Α. Γκαρά επί του νομοσχεδίου για τη διάθεση τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου

815

Τοποθέτηση της Α. Γκαρά επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για τη διάθεση τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, το μητρώο του περιφερειακού τύπου και την ανάπτυξη στα οπτικοακουστικά μέσα.

Το τοπίο στα μέσα ενημέρωσης αλλάζει. Για μας είναι πάρα πολύ σημαντική η πολυφωνία, η στήριξη του περιφερειακού τύπου και κυρίως η στήριξη των εργαζομένων και του υγιούς επιχειρείν. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να δημιουργεί εργαλεία για να λειτουργεί σωστά ο υγιής ανταγωνισμός ώστε να εκπροσωπούνται, να  λειτουργούν και να είναι ασφαλείς οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον τομέα. “

 

Η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ με τη σημερινή της ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υπερασπίστηκε το σχέδιο νόμου με το οποίο ρυθμίζονται θέματα τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, καθιερώνεται ο γραμμικός κώδικας στις εφημερίδες, συστήνεται το Ηλεκτρονικό  Μητρώο για τον περιφερειακό – τοπικό Τύπο και δημιουργείται το θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής παραγωγής της χώρας.

Υπογραμμίζοντας τον εκτενή διάλογο που πραγματοποιήθηκε για το εν λόγω νομοσχέδιο στις επιτροπές της Βουλής, αποτέλεσμα του οποίου ήταν οι ουσιαστικές τροποποιήσεις από τη μεριά του Υπουργείο προς ικανοποίηση των παρατηρήσεων που κατατέθηκαν κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία, η κα. Γκαρά έθεσε την αντιπολίτευση προ των ευθυνών της, καθώς όπως υποστηρίζει  το νομοσχέδιο δίνει κίνητρα στους νέους να ασχοληθούν με την παραγωγή οπτικοακουστικών μέσων, εισάγει το απαραίτητο εργαλείο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη δίκαιη διάθεση του τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου και προασπίζει με τις διατάξεις του την εύρυθμη λειτουργία του περιφερειακού τύπου.

Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί ένα κομμάτι της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής για την τακτοποίηση του τοπίου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ώστε να διορθωθούν τα  κακώς κείμενα μιας ολόκληρης εποχής με σκοπό να μπουν ορθοί αλλά και σύγχρονοι κανόνες λειτουργίας και διαφάνειας για όλους.