Αν. Δημοσχάκης: Καθυστερημένη η απόφαση για την αδειοδότηση των δύο πλοίων

363
Στην καθυστερημένη απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας να αδειοδοτήσει τα δύο ταχύπλοα σκάφη που θα εκτελούν το δρομολόγιο Αλεξ/πολης – Σαμοθράκη και αντιθέτως με αποτέλεσμα να χαθεί η μισή τουριστική περίοδος, αναφέρθηκε με δήλωσή του ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Χρειάστηκε να κατατεθεί μια Επίκαιρη Ερώτηση, να ασκηθεί πίεση μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και να ενεργοποιηθούν οι τοπικοί θεσμικοί φορείς για να αδειοδοτήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας τα δύο ταχύπλοα σκάφη, που είχαν προγραμματιστεί από την Άνοιξη να ενταχθούν  στο δρομολόγιο Αλεξ/πολης – Σαμοθράκης.

Όπως ανέφερα και στην Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσα στις 18 Ιουλίου, αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση από την πλευρά του Υπουργείου προκάλεσε σημαντικές συνέπειες στον τουρισμό της Σαμοθράκης, καθώς όπως ανέφεραν οι επιχειρηματίες και παράγοντες του νησιού είχαν ακυρωθεί πολλές κρατήσεις στα ξενοδοχεία του, εξαιτίας της μη υλοποίησης  των προγραμματισθέντων δρομολογίων.

Την επόμενη εβδομάδα είναι ενδεχόμενο πραγματοποιηθεί η συνάντηση που ζήτησα με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων. Επίσης, θα θέσω το θέμα των δρομολογίων και κατά τη χειμερινή περίοδο, αλλά και τον σχεδιασμό από τώρα για την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε ανάλογα προβλήματα.

Μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο θα διεκδικώ ακόμα καλύτερες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για τη Σαμοθράκη. Μετά την αναβίωση της γραμμής Αλεξ/πολης – Σαμοθράκης – Λήμνου – Λαυρίου στόχος μου είναι να γίνει πράξη και η ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξ/πολης – Σαμοθράκης – Λήμνου – Μυτιλήνης, που θα έχει ευεργετικές συνέπειες στην οικονομία της Θράκης και του Β/Α Αιγαίου, όπως αναδείχθηκε στην Ημερίδα που έγινε στην Αλεξανδρούπολη στις 29/9/2016, ενώ αντίστοιχη  έχει προγραμματιστεί να γίνει προσεχώς και στη Λήμνο.

Παράλληλα, έχω προτείνει να διευρυνθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξ/πολης – Σαμοθράκης – Λήμνου – Μυτιλήνης και να συμπεριληφθούν σε αυτήν και η Ίμβρος και η Τένεδος.

Την πρότασή μου αυτή τη γνωστοποίησα προφορικά και γραπτά  προς τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ αλλά και προς τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, που επισκέφτηκαν προχθές  τη νήσο Τένεδο. Μάλιστα, όπως προκύπτει και από δημοσιεύματα του Τύπου του Έβρου ο κ. Τ. Κουίκ δείχνει να υιοθετεί αυτήν την πρότασή μου,ελπίζοντας ότι το ίδιο θα πράξει και η Ελληνική Κυβέρνηση!».