Τα φρούτα µπήκαν σε σωλήνα και πάνε παντού µέσω µιας καινοτόµου συσκευασίας

1336
Την κατανάλωση φρούτων οποιαδήποτε στιγµή και σε οποιοδήποτε µέρος, ως εναλλακτικό σνακ όπως οι σοκολάτες και τα πατατάκια και άλλες ανθυγιεινές επιλογές, ενδυναµώνουν οι Ισπανοί µέσω µιας καινοτόµου συσκευασίας.

Πρόκειται για τους σωλήνες φρούτων της Fru&tube που εξαπλώνονται µε γοργούς ρυθµούς σε όλο τον κόσµο, ενώ προχωρούν ένα βήµα παραπέρα, αφού µέσω των αυτόµατων πωλήτων (ΑΤΜ) καθίστανται διαθέσιµοι 24 ώρες το 24ωρο.

Με τόσα οφέλη που έχουν για την ανθρώπινη υγεία τα φρούτα, γιατί να µην τα καταναλώνουµε κάθε µέρα; Αυτό αναρωτήθηκε ο ιθύνων νους της Fru&tube, Κάρλος Μέντεζ, και έβαλε τα φρούτα σε σωλήνα, για να µπορεί ο καθένας να τα απολαµβάνει µέσα στην καθηµερινότητά του στο γραφείο, στο σχολείο, το γυµναστήριο, στο πάρκο, στην παραλία, το βουνό κ.α. Το αποτέλεσµα ήταν να δηµιουργηθεί παγκόσµιο ενδιαφέρον από αλυσίδες λιανικής, χονδρέµπορους, πρατήρια καυσίµων, γυµναστήρια, σχολεία αλλά και καλλιεργητές.

∆ίχως αµφιβολία, η πιο καινοτόµα πλευρά της ισπανικής αυτής ιδέας είναι η µοναδική συσκευασία σε σχήµα σωλήνα, που µοιάζει µ’ αυτές που χρησιµοποιούνται για τα µπαλάκια του τένις, µε αποτέλεσµα να διευκολύνεται η µεταφορά των νωπών φρούτων και να προστατεύονται από αλλοιώσεις καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι ευπαθή σε τυχόν χτυπήµατα. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για ένα «δοχείο» όπου επικρατεί κενό αέρος και το καπάκι του επιτρέπει το άνοιγµα και κλείσιµο να γίνει αµέτρητες φορές. Φρούτα κάθε διαµετρήµατος -αλλά και ντοµάτες cherry- είναι έτοιµα για κατανάλωση, χωρίς να χρειάζεται οι καταναλωτές να τα ξεφλουδίσουν και συσκευάζονται σε τρία διαφορετικά µεγέθη. Η εταιρεία που έχει την έδρα της στη Μαδρίτη και µετράει περίπου τρία χρόνια λειτουργίας µε µότο: «Λιχουδιές από τη φύση που µπορείτε να πάρετε µαζί σας» µετά από τουλάχιστον δύο χρόνια έρευνας κατέληξε στην καινοτόµα αυτή συσκευασία, την οποία έχει παντετάρει και η οποία έχει ως στόχο να διατηρεί φρέσκο το περιεχόµενο και για πρώτη φορά έχει και ένα σύστηµα που επιτρέπει το άνοιγµα όπως και το κλείσιµο. Τα φρούτα προέρχονται από φηµισµένες παραγωγικές περιοχές της Ισπανίας (Μούρθια, Μπαδαχόθ) αλλά και της Γαλλίας (Ρουσιγιόν και Προβάνς).

Πηγή