Τι έγινε στο επιμορφωτικό Πρόγραμμα στο ΕΜΘ από το British Council

927
Το British Council, σε συνεργασία με πολιτιστικούς οργανισμούς από την Ελλάδα και την Βρετανία, διοργανώνει το διετές πρόγραμμα Transforming Future Museums, ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης, πανελλαδικής εμβέλειας, για τους επαγγελματίες οι οποίοι εργάζονται στον τομέα των μουσείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από μια σειρά δράσεων.

Στο πλαίσιο αυτό το τριήμερο 14-16 Ιουλίου 2017 διοργανώθηκε στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης ένα εντατικό εργαστήριο με θέμα την «ανάπτυξη κοινού». Το εργαστήριο παρακολούθησαν  επαγγελματίες  στον χώρο των μουσείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς από την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που επιθυμούν να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν πρακτικές προσέλκυσης νέου κοινού.

Στόχος του ειδικά σχεδιασμένου εργαστηρίου ήταν οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν νέους τρόπους δημιουργίας παραγωγικών δεσμών με τις κοινότητες της περιοχής τους, να εφαρμόσουν πιο άμεση επικοινωνία με το υπάρχον κοινό τους και να αυξήσουν την βιωσιμότητά των οργανισμών τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις ιδέες και την εμπειρία τους, να ενημερωθούν για τις τρέχουσες τάσεις και να λάβουν τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να ανταποκριθούν στις ευκαιρίες, τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μουσειακός και πολιτιστικός τομέας στην Ελλάδα.

Εκπαιδεύτρια: Χρύσα Ζαρκαλή, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας ΚΜΣΤ/ Μουσειολόγος.
Προσκεκλημένος ομιλητής: Γιάννης Κουκμάς, Museum Coordinator, ΕΜΘ.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, με εδραιωμένο χώρο πολιτιστικής κληρονομιάς με σκοπό να παίξουν τον ρόλο περιφερειακών κόμβων για την ανάπτυξη της γνώσης και τον δεξιοτήτων του τοπικού χώρου.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πληροφορίες:
Για περαιτέρω πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κ. Ντίνα Ντζιώρα, Cultural Skills CoordinatorBritish Council Greece:
Email    Dina.Ntziora@britishcouncil.gr  Τηλέφωνο: 210 369 2358

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:
https://www.britishcouncil.gr/en/programmes/arts/cultural-skills/transforming-future-museums

Watch our International Museum Academy video here: https://www.youtube.com/watch?v=HA2IahXKKbo