Έβρος: «Έμφραγμα» στην ελληνική οικονομία προκαλεί η Κυβέρνηση με τις καθυστερήσεις στον ΕΣΠΑ 2014-2020

1403
Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κατέθεσαν 54 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη χρηματοδότηση επενδύσεων μέσω ΕΣΠΑ 2014-2020.

Όπως αναφέρουν οι Βουλευτές στην γραπτή Ερώτηση παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει εξασφαλισμένους κοινοτικούς πόρους, τα κεφάλαια που έχουν διοχετευτεί στην αγορά είναι ελάχιστα, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη ρευστότητας και αδυναμία δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Το αποτέλεσμα είναι να παρουσιάζονται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις σε τέσσερις δράσεις: 1. «Ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων», 2. «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», 3. «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα», 4. «Ενίσχυση πτυχιούχων – α’ κύκλος προκήρυξης».

Οι Βουλευτές ρωτάνε τον αρμόδιο Υπουργό ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τις τέσσερις παραπάνω δράσεις, ώστε να πέσουν επιτέλους χρήματα στην πραγματική οικονομία.

Επίσης, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα έναρξης των 21 δράσεων, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το α’ εξάμηνο του 2017 και μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει;