Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σουφλίου παρουσία της Πυροσβεστικής Διοίκησης

1548
Διανυομένης της θερινής περιόδου, με την ιδιαίτερα αυξημένη επικινδυνότητα προκλήσεως πυρκαγιών, ύστερα από αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός τέλεσε αγιασμό, την Πέμπτη 6 του μηνός Ιουλίου ε.ε., στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σουφλίου.

Παρέστησαν ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Ρήγας Ναθαναήλ, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αλεξανδρουπόλεως και Περιφερειακής Ενότητας Έβρου Κωνσταντίνος Κούκουρας, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σουφλίου Κωνσταντίνος Ταπεινόπουλος και σύσσωμο το προσωπικό του Κλιμακίου.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την μέχρι αυτοθυσίας αφοσίωση του στο καθήκον, ευχήθηκε την ευλογία του Θεού στο υπεύθυνο έργο τους για την προστασία των συνανθρώπων μας, των περιουσιών τους και του περιβάλλοντος και υποσχέθηκε την ηθική και υλική συμπαράσταση της Εκκλησίας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος προσέφερε εικόνα των Τριών Παίδων εν Καμίνω στην Υπηρεσία και διένειμε μικρά εικονίδια σε όλο το προσωπικό χάριν αγιασμού και ευλογίας.