Ορεστιάδα: Σταμ. Γκατσίδης : “Εξακολουθεί η κατρακύλα του τόπου μας και επί δημαρχίας Μαυρίδη”

1156
Για συνέχιση της “πληθυσμιακής και οικονομικής κατάρρευσης της περιοχής” έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση για το δήμο Ορεστιάδας” , Σταμάτης Γκατσίδης, ο οποίος σχολίασε τα όσα είπε πρόσφατα ο δήμαρχος Ορεστιάδας , Βασίλης Μαυρίδης αναφορικά με “επιθέσεις “ που δέχεται από δημοτικούς συμβούλους , τους οποίους δεν κατονόμασε, σχετικά με τη διαχείριση βασικών ζητημάτων του δήμου και δρομολόγηση έργων υποδομής. 

“Η κατρακύλα του τόπου μας εξακολουθεί και επί δημαρχίας Μαυρίδη” είπε ο κ. Γκατσίδης, σημειώνοντας ότι μεταξύ δημοτικής αρχής και Λαϊκής Συσπείρωσης υπάρχουν βασικές διαφορές στην εκτίμηση “για το πως πάνε τα πράγματα στο δήμο”.

Ο κ. Γκατσίδης είπε πως η δημοτική αρχή δεν φταίει για αποφάσεις που λαμβάνουν και πολιτικές που ακολουθήθηκαν και ακολουθούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ , ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες πολιτικές πηγάζουν από εντολές της Ε.Ε. και σταδιακά έχουν ως αποτέλεσμα της ερήμωση της περιοχής, όμως, τόνισε, πως δήμαρχοι και περιφερειάρχες έχουν ευθύνες που δεν συγκρούονται με τις πολιτικές αυτές.

 Επίσης, μίλησε για τις ελλείψεις προσωπικού στο δήμο Ορεστιάδας και μείωση του αριθμού κατά 35 άτομα την τελευταία τριετία και για ομηρία εργαζομένων μέσω προγραμμάτων όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι” και οκτάμηνη εργασία.

 Η διεκδίκηση κονδυλίων, η σταδιακή μείωση της “τοπικής” φορολογίας, η παύση των «ευέλικτων” μορφών εργασίας και η διεκδίκηση κατασκευής έργων υποδομής, αποτελούν ορισμένες από τι ς βασικές προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης .

Πηγή