H εξέλιξη του καύσωνα- Η θερμοκρασία μέχρι αύριο

885
Συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή ο καύσωνας. Το Σαββάτο οι περισσότερες πεδινές ηπειρωτικές αλλά και κάποιες νησιωτικές περιοχές έφθασαν τους 40 με 41 βαθμούς, ενώ στη κοιλάδα του Έβρου, στη Θεσσαλική πεδιάδα, καθώς και σε περιοχές της Βοιωτίας, της Αττικής, της Πελοποννήσου, και της Νότιας Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν κατά τόπους έως και τους 43 με 44 βαθμούς.

Σήμερα Κυριακή (η θερμοκρασία σε πολλές πεδινές ηπειρωτικές αλλά και σε αρκετές νησιωτικές περιοχές θα φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς ενώ στη κοιλάδα του Έβρου, στη Θεσσαλική πεδιάδα, καθώς και σε περιοχές της Βοιωτίας, της Αττικής, και της Πελοποννήσου οι μέγιστες θα φτάσουν έως και τους 44 με 45 βαθμούς. Εξαίρεση αποτελεί η Ήπειρος και το βόρειο Ιόνιο, όπου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 34 με 36 βαθμούς.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα επεκταθεί σταδιακά στο υπόλοιπο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, οπότε οι μέγιστες στις περισσότερες περιοχές δεν θα ξεπερνούν τους 33 με 34 βαθμούς. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές πλησιάζοντας κατά τόπους τους 36 με 38 βαθμούς.