Ζημιές, αποζημιώσεις και προστασία καλλιεργειών τα θέματα της σύσκεψης του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

819
Σύσκεψη πραγματοποίησε στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, οι Αντιπεριφερειάρχες Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης και Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Νίκος Ευφραιμίδης, Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας κ. Αχμέτ Ιμπράμ και Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας ΑΜΘ και στελέχη του ΕΛΓΑ.

Συζητήθηκαν θέματα προστασίας ντόπιων καλλιεργειών, όπως της ελιάς, του κερασιού, του ροδάκινου και της πατάτας, καθώς και του ζωικού κεφαλαίου της Περιφέρειας από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πυρκαγιές, νόσους και άλλα έκτακτα γεγονότα, ενώ αναζητήθηκαν τρόποι για την αποτελεσματικότερη καταγραφή των ζημιών και την ταχύτερη και δικαιότερη κατανομή των αποζημιώσεων στους ασφαλισμένους.