Ορεστιάδα: Απάντηση στη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου έδωσε η Μαρία Γκουγκουσκίδου

978
Άκουσα χθες τον Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Βασίλειο Μαυρίδη να ασχολείται επί 48 ολόκληρα λεπτά της 55λεπτης συνέντευξής του με την τοποθέτησή μου για τον απολογισμό της δημοτικής του αρχής έτους 2016.

Κι ενώ για όποιον έχει ακούσει ή διαβάσει την τοποθέτησή μου είναι εμφανές ότι αναφέρεται σε κάθε σημείο της, ακολουθώντας μάλιστα τη ροή της, ο κ. Μαυρίδης δεν έχει καν τη γενναιότητα να εκστομίσει το όνομα αυτού στον οποίο απευθύνεται, δεν έχει το σθένος να με κατονομάσει.

Δεν αξίζει να ανταπαντήσει κανείς στο παραλήρημα αυτό του κ. Μαυρίδη. Άλλωστε όσα είχα να πω περιλαμβάνονται στην αναλυτική τοποθέτησή μου.

Θέλω μόνο να πω στον κ. Μαυρίδη ότι δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος σ’ αυτό το Δήμο και σ’ αυτό το Νομό ο οποίος θα μπορούσε να ισχυριστεί ή ακόμα και να σκεφτεί ότι οποιαδήποτε αντιπολιτευτική μου δράση, ενέργεια ή τοποθέτηση μπορεί να υποκινείται από οποιοδήποτε ατομικό ή άλλο συμφέρον. Το αντίθετο ισχύει βέβαια για τον κ. Μαυρίδη, του οποίου το όνομα έχει συνδεθεί αρκετές φορές έως σήμερα με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Άλλωστε αυτό επιβεβαιώνεται και από την παρούσα συνέντευξή του, στην οποία αποκαλύπτεται πλέον ξεκάθαρα η θετική του στάση απέναντι στην εταιρία ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε. Ο πανικός του δυστυχώς τον οδηγεί να συγκρίνει την εταιρία αυτή, συμφερόντων ενός επιχειρηματία της εξόρυξης ορυκτών από την Άσσηρο Θεσσαλονίκης, με την πρωτοπόρα για τα τοπικά αλλά και εθνικά δεδομένα υπό ίδρυση εταιρία των κατοίκων και των καταγόμενων από τα Πετρωτά, οι οποίοι αποφασίζουν για πρώτη φορά να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να υπερασπιστούν τα αγαθά του τόπου τους και της πατρίδας τους. Προσπαθεί με μπακαλίστικα οικονομικά να πει ότι η ενασχόληση των Πετρωτιωτών με το ζεόλιθο του χωριού τους θα έχει το ίδιο, ίσως και λιγότερο, όφελος για την τοπική κοινωνία από αυτό που θα έχει η εξόρυξη της εταιρίας ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε. Και ο νοών νοείτω.

Θέλω επίσης να πω στον κ. Μαυρίδη ότι το να ζητά από τους κατοίκους της Ορεστιάδας να περιμένουν έως την ολοκλήρωση του ανύπαρκτου αυτή τη στιγμή έργου της έλευσης του φυσικού αερίου για να αποκαταστήσει το οδικό δίκτυο της πόλης, αποτελεί απροκάλυπτο εμπαιγμό και αποποίηση ευθυνών.

Για άλλη μια φορά στη συνέντευξη αυτή ο κ. Μαυρίδης, προσπαθώντας να καλύψει την ανεπάρκεια της δημοτικής του αρχής, κάνει κατάχρηση λόγων, όπως κάνει συνεχώς τόσο εντός όσο και εκτός του δημοτικού συμβουλίου, τα έργα όμως και οι πράξεις του τον διαψεύδουν.