Ορεστιάδα: Στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο βρέθηκε η κόρη ενός από τους πρώτους γιατρούς της πόλης

1685
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν προχθές Κυριακή, καθώς η κ. Αλίκη Ορφανού-Σεϊτανίδου, κόρη ενός εκ των πρώτων γιατρών της Νέας Ορεστιάδας, του Παντελή Σεϊτανίδη, επισκέφθηκε το Μουσείο, συνοδευόμενη από την κόρη της και τον ανιψιό της και εγγονό του γιατρού, κ. Παντελή Σεϊτανίδη, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους δωρητές του Μουσείου και χάρισε προσωπικά αντικείμενα του παππού του.

Ο γιατρός Παντελής Σεϊτανίδης γεννήθηκε στην Κερασούντα του Πόντου το 1892 και αποφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο το 1917. Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό από το 1918 ως το 1920 με το βαθμό του υπίατρου.

Εργάστηκε στον Ευαγγελισμό και στο Νοσοκομείο Συγγρού, ανώ διετέλεσε Διευθυντής του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Το 1925 εγκαταστάθηκε στην νεότευκτη τότε Νέα Ορεστιάδα, όπου χρησιμοποιούσε το σπίτι του ως ιδιωτική κλινική, προσφέροντας πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες στους πρόσφυγες Καραγατσιανούς.

Τον Ιούλιο του 1943, σε συνεργασία με άλλους γιατρούς εξασφάλισε εμβόλια από τον Ερυθρό Σταυρό και κατόρθωσε να καταστείλει την επιδημία ευλογιάς, που είχε αρχίσει να ξεσπάει στην Νέα Ορεστιάδα. Άσκησε την Ιατρική ως το 1953, όταν και πέθανε στην Νέα Ορεστιάδα.

Ευχαριστούμε την αδερφή του γιατρού και όλη την οικογένεια που είχαν την καλοσύνη να επισκεφτούν το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας.