Αλεξανδρούπολη: Τοπικός Αστυνόμος και στη Μάκρη

1149
Ξεκίνησε η λειτουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στη Μάκρη του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Ο Τοπικός Αστυνόμος έρχεται για να βελτιώσει την ποιότητα του επιπέδου της εξυπηρέτησης των πολιτών, να επιλύσει ζητήματα της καθημερινότητας τους, τα οποία εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας και να εκπληρώσει την κοινωνική προσδοκία για καθημερινή παρουσία και άμεση επικοινωνία του πολίτη με τον αστυνομικό.

Ως θεσμός επικεντρώνεται στην άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο ανάπτυξης σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κοινωνικής συμπόρευσης και συνεργασίας του αστυνομικού με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς που τις εκπροσωπούν.

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας του νέου αυτού θεσμού πραγματοποιήθηκε χτες (16-6-2017) το πρωί τελετή αγιασμού, στο κτίριο της τοπικής κοινότητας Μακρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Στην παραπάνω τελετή, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της λειτουργίας του νέου θεσμού ως δομή, στο οικοδόμημα της Ελληνικής Αστυνομίας, ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές που βοήθησαν στην υλοποίηση του θεσμού και τέλος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον Τοπικό Αστυνόμο, να τον εμπιστευτούν και να τον αξιοποιήσουν, στο πλαίσιο των καθηκόντων του.

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης Ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Κουτούζος, οι αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Παντελίδης και κ. Ιωάννης Βαταμίδης, ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μάκρης κ. Δημήτριος Χατζηαθανασίου, καθώς επίσης αστυνομικό προσωπικό και κάτοικοι της περιοχής.