Το “Ανοιχτό Σχολείο!” παρουσιάζει νέα Δράση «Το Σχολειό του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

1079

«Όλοι διαφορετικοί. Όλοι ίσοι» είναι το κεντρικό μήνυμα που θα βροντοφωνάξουν οι μαθητές του 10ου Δημοτικού σχολείου της Αλεξανδρούπολης, την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 και καθ’ όλη της διάρκεια της σχολικής ημέρας (8:30-13:00).

«Το Σχολειό του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» θα βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια της διαφορετικότητας σε όλες της τις μορφές και πώς αυτή εκφράζεται στην καθημερινή ζωή, μέσα από ειδικά σχεδιασμένες διαδραστικές δράσεις,παιχνίδια ρόλων, εμπιστοσύνης, προβολές μικρών ταινιών και βιωματικά σεμινάρια.

Στόχος της νέας Δράσης του “Ανοιχτού Σχολείου!” είναι να συμβάλει στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, τον προβληματισμό και την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, ώστε να μάθουν τα παιδιά να διεκδικούν τη δική τους ταυτότητα, να αποδέχονται τη διαφορετικότητα του άλλου και την ειρηνική συνύπαρξη με αυτόν.

Παράλληλα, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τη διαφορετικότητα με διαδραστική συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων, επίλυση αποριών.

Τα διαδραστικά παιχνίδια, ρόλων και εμπιστοσύνης στους μαθητές επιμελείται η Ελένη Κατσάρα, Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής στο 10ο Δημοτικό.

Την ενημέρωση και τα βιωματικά σεμινάρια στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς επιμελείται η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας με τους επιστημονικούς συνεργάτες του: Ελευθερία Λαμπροπούλου-ψυχολόγος, Σαραντούλα Τοπάλη-Κοινωνική Λειτουργός, Ελευθερία Κηπουρού-Νοσηλεύτρια.

 

Η νέα Δράση εντάσσεται στο Πρότυπο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ανοιχτό Σχολείο!» του Συλλόγου Γονέων του 10ου Δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης, που υλοποιείται για 4η συνεχόμενη σχολική χρονιά με 302 συμμετέχοντα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών εφέτος απ’ όλη την πόλη, με 13 απογευματινά Δημιουργικά Εργαστήρια Τέχνης & Έκφρασης και δεκάδες Δράσεις όπως η παραπάνω εντός του σχολικού ωραρίου. Ένα πρόγραμμα μοναδικό καιπιλοτικό όχι μόνο για την Αλεξανδρούπολη, αλλά με αξιώσεις και σε πανελλήνιο επίπεδο. Πραγματοποιείται με την ενεργό στήριξη της Διεύθυνσης, καθώς και τη συνεργασία του συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.