Κατάπλους πολεμικού πλοίου στο λιμένα Καμαριώτισσας

834
Εορταστικές Εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» – Κατάπλους πολεμικού πλοίου στο λιμένα Καμαριώτισσας

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Ναυτικό Σταθμό Σαμοθράκηςπληροφορείσθε ότι την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 Ελληνικά πολεμικά πλοίαθα καταπλεύσουν σε λιμένες του κεντρικού και βορείου Αιγαίου, μετά το πέρας της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017», με σκοπό να συμμετάσχουν σε εορταστικές εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος».

Στο λιμένα Καμαριώτισσας θα καταπλεύσει μία Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού πρωινές ώρες Πέμπτης 1 Ιουνίου.

Περί τις 10:00πμ θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων,

ενώ θα δοθεί η ευκαιρία επισκεπτηρίου για το κοινό επί του πλοίου στο λιμένα Καμαριώτισσας από 12:00 έως 20:00 της Πέμπτης 1 Ιουνίου.  

Με την πραγματοποίηση της άσκησης και των εν λόγω εκδηλώσεων, αναδεικνύονται οι άρρηκτοι δεσμοί του Ελληνικού λαού με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί βασικό παράγοντα της Εθνικής μας ισχύος, θεματοφύλακα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και προασπιστή της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2017» είναι η ετήσια μεγάλης κλίμακας άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού και διεξάγεται από 28 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου 2017 στην περιοχή του κεντρικού, βορείου και βορειανατολικού Αιγαίου Πελάγους, με τη συμμετοχή του συνόλου των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.

Για περισσότερες πληροφορίες επί των εορταστικών εκδηλώσεων και του επισκεπτηρίου στο πολεμικό πλοίο, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Διοικητή του Ναυτικού Σταθμού Σαμοθράκης στο τηλέφωνο 25510.41476.