Αν. Δημοσχάκης: Στο… απόσπασμα οι συντάξεις χηρείας των οικογενειών των στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α.

915
Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, την Υπουργό Εργασίας και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν και συνυπέγραψαν ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Τομεάρχης Εθν. Άμυνας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπλ. Τομεάρχης Εθν. Άμυνας της ΝΔ, Αν. Δημοσχάκης, για τις διατάξεις του άρθρου 12 σχετικά με τις συντάξεις χηρείας, που πλήττουν τις οικογένειες των στελεχών των Ε.Δ και Σ.Α.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση το επάγγελμα των Στελεχών Ε.Δ. και Σ.Α. έχει πολλές ιδιαιτερότητες, γι’ αυτό και πρέπει να προσεγγιστεί το θέμα των συντάξεων χηρείας με τη δέουσα ευαισθησία.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε πρόσφατη απάντηση σε Βουλευτή της ΝΔ είχε κάνει γνωστό ότι έχει θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα με σειρά εγγράφων στα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών, από τα οποία ζήτησε εξαίρεση των οικογενειών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από την εφαρμογή των διατάξεων 1Α του άρθρου 12.

Οι Βουλευτές ρωτάνε μεταξύ άλλων ποια ήταν η απάντηση που έλαβε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην παραπάνω ερώτηση που είχε υποβάλλει στα αρμόδια Υπουργεία;

Επίσης, αν προτίθεται τα αρμόδια Υπουργεία να εξετάσουν τις προτάσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για εξαίρεση των οικογενειών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από την εφαρμογή των διατάξεων 1Α του άρθρου 12.