Αλεξανδρούπολη: Δώρο ζωής σε συνανθρώπους της από 40χρονη

1064
Την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα νοσηλευόμενης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, έλαβαν συγγενείς της, αφού διαπιστώθηκε ότι η ασθενής ήταν πλέον «εγκεφαλικά νεκρή».


Πρόκειται για 40χρονη γυναίκα από την οποία αφαιρέθηκαν οι κερατοειδής, νεφρά και Ήπαρ ,ενώ για την μεταφορά των οργάνων σε ανθρώπους που τα χρειάζονται οι γιατροί του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης συνεργάστηκαν με συναδέλφους τους από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
«Μετά τη διαπίστωση του εγκεφαλικού θανάτου του συγγενικού τους προσώπου που νοσηλεύονταν στη Μ.Ε.Θ., έλαβαν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του σε άλλου συνανθρώπους μας. Η επιχείρηση έγινε από κλιμάκιο γιατρών του ΠΓΝ Έβρου και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου,» σημειώνει σε ανακοίνωση του το ΓΠΝΕ,» το οποίο συγχαίρει και ευχαριστεί την οικογένεια για την απόφαση της.
Σχολιάζοντας το περιστατικό ο πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου Αναστάσιος Κοντακίδης, χαρακτήρισε «ηρωική πράξη την προσφορά των γονιών της 40χρονης να δωρίσουν τα όργανα της, » τονίζοντας πως «στην εντατική μονάδα του ΓΠΝΕ υπάρχουν τέτοια περιστατικά που έχουν ανεβάσει το ήθος και ύφος της δωρεάς οργάνων στην περιοχή.»


Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η χώρα μας συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης βρίσκεται στην τελευταία θέση και είπε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ενημερωθούν οι πολίτες για αυτό το σημαντικό ζήτημα μέσα από τους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών

Πηγή