Αλεξανδρούπολη – Thraki Palace. Ακόμη ένα ξενοδοχείο στο “χαρτοφυλάκιο” της αλυσίδας Wyndham Group

1492
Ο αμερικανικός όμιλος ξενοδοχείων, μετά την Αθήνα και το Λουτράκι, κάνει απόβαση στη Βόρειο Ελλάδα.

Ακόμη ένα ξενοδοχείο, το έκτο κατά σειρά, εντάσσει στο χαρτοφυλάκιο της η αμερικανική αλυσίδα ξενοδοχείων Wyndham Hotel Group. Πρόκειται για τη μονάδα πέντε αστέρων Thraki Palace Thalasso Spa Hotel & Conference Center στην Αλεξανδρούπολη.

Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει σε συνέντευξη υύπου την προσεχή Τετάρτη, όπου θα παραβρεθούν ο Edwin Broers, Regional Vice President Central & Eastern Europe – Wyndham Hotel Group και ο Ilhan Kose, Director Franchise Operations Central & Eastern Europe – Wyndham Hotel Group

Το Thraki Palace Thalasso Spa Hotel & Conference Center διαθέτει 140 δωμάτια σε παραλιακή τοποθεσία στο δυτικό όριο της Αλεξανδρούπολης. Το συγκρότημα απέχει 9 χλμ από το διεθνές αεροδρόμιο “Δημόκριτος” και 4 χλμ από το λιμάνι και τον σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης.

Η εταιρία “ΘΡΑΚΗ ΠΑΛΛΑΣ Α.Ε”, που ανήκει στην οικογένεια Παλακίδη, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχειακού και συνεδριακού συγκροτήματος Thraki Palace, πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά σχέδια στην περιοχή.

Το πρώτο στάδιο του επενδυτικού σχεδίου για την ολοκληρωμένη μορφή του ξενοδοχειακού και συνεδριακού συγκροτήματος Thraki Palace ολοκληρώθηκε σε τρεις φάσεις:

1η φάση: Αύγουστος 2001 (Ξενοδοχείο – 75 δωμάτια)
2η φάση: Δεκέμβριος 2001 (Συνεδριακό κέντρο)
3η φάση: Ιανουάριος 2003 έως Ιούνιο 2003 (Επέκταση 75 δωματίων).

Το δεύτερο στάδιο της συνολικής επένδυσης ολοκληρώθηκε μετά την κατασκευή, εντός του συγκροτήματος, οργανωμένης εγκατάστασης Spa – Thalassotherapy συνολικής έκτασης 2.400 τμ. και την έναρξη λειτουργίας αυτής τον Δεκέμβριο του 2010.

Το τρίτο στάδιο του συνολικού επενδυτικού σχεδίου περιλαμβάνει την ανακαίνιση της μονάδας καθώς και την επέκταση της ξενοδοχειακής υποδομής με την κατασκευή επιπλέον 225 κλινών.

Τέλος, το τέταρτο στάδιο του επιχειρηματικού σχεδίου περιλαμβάνει την κατασκευή οργανωμένης μαρίνας για την υποδοχή πάσης φύσεως σκαφών αναψυχής.

Η αλυσίδα Wyndham Hotel Group έκανε την είσοδό της στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά με το άνοιγμα του ξενοδοχείου Wyndham Grand Athens στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Καραϊσκάκη (στο κτίριο ιδιοκτησίας της Βιοχάλκο, όπου μέχρι το 2012 λειτουργούσε το ξενοδοχείο Athens Imperial). Μόλις πριν λίγες ημέρες η αλυσίδα ανακοίνωσε πως αναλαμβάνει τη διαχείριση του ξενοδοχείου Poseidon Resort στο Λουτράκι, στο οποίο θα γίνει διαχωρισμός, ώστε να λειτουργήσει ως δύο διαφορετικές μονάδες, υπό διαφορετικά σήματα: Wyndham και Ramada.

Η τελευταία συμφωνία που κλείστηκε αφορούσε δύο ξενοδοχεία στην Αττική, το Mare Nostrum Hotel Club Thalasso στη Βραυρώνα και το Αquamarina στο Μάτι, τα οποία θα φέρουν τα δύο ξενοδοχειακά σήματα του ομίλου της Wyndham: Ramada Plaza Attica Riviera και Wyndham Garden Attica Riviera αντίστοιχα. Η επένδυση προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη σεζόν και τα ξενοδοχεία θα δέχονται κρατήσεις από 1-01-2018.

Πηγή