Ορετιάδα: Στην πρώτη θέση η παράσταση «Σε δύσκολη θέση» στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Βουλγαρίας

605

* Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ την Κυριακή 28 Μαΐου, 9 μ.μ., με τα έσοδα να διατίθενται για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Νέας Ορεστιάδας.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ με την Νεανική Σκηνή του απέσπασε δυο σημαντικά βραβεία στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στο Τοπόλοβγκραντ της Βουλγαρίας. Η θεατρική ομάδα συμμετείχε το Σάββατο 20/5 με την παράσταση «Σε δύσκολη θέση«, κωμικές ιστορίες του Τσέχοφ δραματοποιημένες από τον Νιλ Σάιμον, σε σκηνοθεσία Άκη Τσονίδη, και απέσπασε:

1. Πρώτο Βραβείο «Θεατρικές Ελπίδες» για την καλύτερη παράσταση αποτελούμενη από νέους

2. Βραβείο Α” Γυναικείου Ρόλου στην Βάσια Ζάχρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 22ο Φεστιβαλ διαγωνίστηκαν 21 θεατρικές ομάδες από 8 χώρες. Διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας, το Δήμο Τοπόλοβγκραντ και υποστηρίζεται από το Εθνικό Θέατρο και το Σωματείο Ηθοποιών της γειτονικής χώρας, ενώ η κριτική επιτροπή αποτελείται από σημαντικούς και δημοφιλείς καλλιτέχνες του βουλγαρικού θεάτρου και κινηματογράφου.

vraveia_01

Υπενθυμίζεται ότι στην 21η διοργάνωση, την περσινή χρόνια (2016) μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ με το έργο «Μικρός Πρίγκιπας», αποσπώντας το Μέγα Βραβείο του Φεστιβάλ «Χρυσή Καμήλα».

Η θεατρική ομάδα θα παρουσιάσει για μία τελευταία φορά την παράσταση στο κοινό της περιοχής την Κυριακή 28 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ. Πρόκειται για μία σπονδυλωτή παράσταση με πέντε μονόπρακτες κωμωδίες που βασίζονται σε διηγήματα του Τσέχοφ, όπου όλοι οι ήρωες βρίσκονται … «Σε δύσκολη θέση» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις κωμικές καταστάσεις που θα προκύψουν. Κλασικά διηγήματα του Τσέχοφ σε θεατρική απόδοση Νιλ Σάιμον και απολαυστική μετάφραση στα ελληνικά της Ελένης Ράντου. Η διασκευή και η σκηνοθεσία του έργου είναι του Άκη Τσονίδη, σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Πατούνα και παίζουν: Ιορδάνης Βροχίδης, Στέργιος Γκουτσίδης, Βάσια Ζάχρα, Γιάννης Καλκανάς, Μαρία Κυριακίδη, Κώστας Μποσκίδης.

SeDyskoliThesi_gia KYO

Τιμή Εισιτηρίου: 7 ευρώ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν και πάλι για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Νέας Ορεστιάδας, για 2η φορά, έπειτα από την πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ πριν λίγο καιρό με την παράσταση «Χαρτοπαίχτρα» αρχικά και με παρεμβάσεις ανακαίνισης στο Κ.Υ.Ο. στη συνέχεια. Εισιτήρια προπωλούνται στο Κέντρο Υγείας Ν. Ορεστιάδας, αλλά θα υπάρχουν και την ημέρα της παράστασης στο ταμείο του θεάτρου.