ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ: Αναχώρησε για την Ολλανδία η Εθνική έχοντας στην αποστολή της έξι Θρακιώτες

907
Νωρίς το πρωί αναχώρησε η αποστολή της Εθνικής Ανδρών για την Ολλανδία, εκεί όπου αύριο ξεκινούν οι αγώνες στο β’ προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Την αποστολή συνοδεύει ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος, ενώ ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Αρσενιάδης και οι συνεργάτες του Νίκος Μπουτσουρής, Μπάμπης Μυτσκίδης επέλεξαν τους εξής αθλητές για το τουρνουά: Κώστας Στιβαχτής, Θάνος Τερζής, Δημήτρης Τζούριτς, Σωτήρης Σωτηρίου, Νίκος Ζουπάνης, Σωτήρης Πανταλέων, Ανδρέας Ανδρεάδης, Γιάννης Τακουρίδης, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανδρέας Φράγκος, Μενέλαος Κοκκινάκης, Γιώργος Στεφάνου, Δημήτρης Γκαράς.

Στην αποστολή βρίσκονται επίσης ο τιμ μάνατζερ Μάριος Γκιούρδας, ο στατιστικολόγος Γιώργος Σομπόνης, ο φυσιοθεραπευτής Γιώργος Παπαγεωργίου ενώ απεσταλμένος του ΠΣΑΤ είναι ο Κομοτηναίος δημοσιογράφος  Στέφανος Λεμονίδης.

«Το σημαντικότερο για μένα είναι ότι υπάρχει διάθεση και ευχάριστο κλίμα και όλο αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις να είσαι αισιόδοξος. Σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα νομίζω ότι οι συνθήκες ήταν πολύ καλές, η ομάδα το εισέπραξε αυτό και τώρα υπάρχει η προσμονή από τους αγώνες», τόνισε λίγο πριν την αναχώρηση ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής Μάριος Γκιούρδας.

«Είχα μια ωραία εμπειρία στην Κορέα και τα τράι άουτς, όπου ακόμη δεν είναι κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο επιλέγονται οι αθλητές, θα ζήσω μια νέα εμπειρία στην Τουρκία όπου θα αγωνιστώ του χρόνου, αλλά τώρα το μυαλό είναι στην Εθνική και πάμε για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό», είπε από την πλευρά του ο Ανδρέας Φράγκος και συνέχισε: «Πιστεύω πολύ σ’ αυτή την ομάδα, είμαστε ένα συμπαγές σύνολο και μένει να δείξουμε μέσα στο γήπεδο τις δυνατότητες μας. Όλες οι ομάδες είχαν λίγο χρόνο για να προετοιμαστούν και έτσι νομίζω ο καλύτερος είναι αυτός που θα πάρει την πρόκριση».

Τέλος ο «ρούκι» σε αποστολή Εθνικής ομάδας (το ταξίδι στην Ολλανδία είναι η πρώτη του συμμετοχή γενικά σε αποστολή αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος) Σωτήρης Σωτηρίου τόνισε: «Τελειώνει μια χρονιά με τον καλύτερο τρόπο για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Εθνική. Είναι δύσκολο το έργο μας, αλλά έχουμε αισιοδοξία σαν ομάδα, είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα κι εγώ προσωπικά είμαι έτοιμος να βοηθήσω όπου μου ζητηθεί».

Υπενθυμίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμμετέχει στο β’ όμιλο που θα διεξαχθεί στις πόλεις Ντε Κογκ και Άπελντορν της Ολλανδίας από 23 έως 28 Μαΐου και εκτός από την οικοδέσποινα του τουρνουά στον όμιλο βρίσκονται και οι Σλοβακία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, ενώ η ΕΡΤ 3 θα μεταδώσει τους αγώνες με την Ολλανδία (25/5) και το Λουξεμβούργο (28/5).

Από τους έξι συνολικά προκριματικούς ομίλους, οι ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο κερδίζουν απευθείας την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2018 (θα διεξαχθεί σε Ιταλία/Βουλγαρία, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση θα συμμετάσχουν στη γ’ φάση που θα διεξαχθεί 11-16 Ιουλίου 2017 (ο νικητής του τουρνουά θα προκριθεί στα τελικά).

 

Πηγή: ΕΟΠΕ

Ανταπόκριση  από  το  Σουφλί:  Νίκος  Γκούντλης