Αλεξανδρούπολη: Βραβείο στην Δημοτική βιβλιοθήκη

1089
Στην Δημοτική βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης (Δ.Β.Α.)η οποία πρόσφατα έκλεισε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, έχει απονεμηθεί ο τίτλος της αργυρής βιβλιοθήκης ως 17η καλύτερη στις 125 του δικτύου που συμμετείχαν στις καλοκαιρινές εκστρατείες Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας για παιδιά.

Η βιβλιοθήκη διαθέτει 30.000 βιβλία, λειτουργεί από τις 09:00-21:00 κάθε μέρα και το Σαββατο από τις 10:00-14:00.

Στον ένα χρόνο λειτουργίας της έχει εγγράψει 2.000 νέα μέλη (9.500 συνολικά) ενώ το αναγνωστήριο χρησιμοποιούν πάνω από 100 άτομα την ημέρα. Παράλληλα έγιναν περισσότερες από 90 πολιτιστικές εκδηλώσεις εκ των οποίων 27 βιβλιοπαρουσιάσεις, και περίπου 2.500 μαθητές επισκέφθηκαν την ΔΒΑ και πήραν μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Η ΔΒΑ είναι μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών που συντονίζεται από την Εθνική Βιβλιοθηκη Ελλαδος

Μετά το σύμφωνο συνεργασίας που έχει υπογράψει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης με το Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, η βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από 24 έως 26 Μαΐου προκειμένου να τεθεί στη διάθεση της πολυμελούς ομάδας φοιτητών του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης προς βελτίωση των λειτουργιών της.

«Το Σύμφωνο συνεργασίας που υπογράψαμε ήταν μια μορφή «υιοθεσίας μας» από το Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλα έγιναν σωστά για την μεταστέγαση της βιβλιοθήκης,» είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η υπεύθυνη της Δημοτικής βιβλιοθήκης κ. Αικατερίνη Μακρή και εξήγησε: « το συγκεκριμένο τμήμα με τον καθηγητή Μανώλη Γαρουφάλλου, ειδικό σε θέματα βιβλιοθηκονομίας θα βρίσκεται δυο εικοσιτετράωρα στην βιβλιοθήκη για μια ανακατάταξη του υλικού, προκειμένου να μας βοηθήσει στην απόσυρση ,στην συντήρηση βιβλίων στον τρόπο να διεθετηθούν όλα έτσι ώστε να οδηγηθούμε στην τελική μηχανοργάνωση όλων των βιβλίων.»

Πηγή