Διδυμότειχο: Στη Δόξα ιερούργησε ο κ. Δαμασκηνός παρουσία και του Δημάρχου, Παρ. Πατσουρίδη

1127
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Δόξας, του τέως Δήμου Μεταξάδων, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την Κυριακή του Τυφλού, 21 Μαΐου ε.ε., επί τη εορτή των αγίων θεοστέπτων και Ισαποστόλων βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο Σεβασμιώτατος ερμηνεύοντας την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή μεταξύ άλλων είπε· «…Όπως ο Χριστός, αδελφοί, πέρασε κοντά από το τυφλό της σημερινής ευαγγελικής περικοπής για να του χαρίσει το φως των οφθαλμών του, έτσι περνά και πάλι από κοντά μας, κοντά στην τυφλωμένη από τα πάθη σύγχρονη ανθρωπότητα.

Διότι θέλει να θεραπεύσει την τύφλωση των ψυχικών της οφθαλμών. Θέλει να την σώσει από τον όλεθρο στον οποίο προχωρεί με γοργά βήματα. Ο Χριστός περνάει από κοντά μας και θέλει να μας σώσει και σήμερα ακόμη, που το απάνθρωπο μίσος όπλισε ξανά τα χέρια των ανθρώπων με φονικά όπλα και οδηγεί την ανθρωπότητα σε μία νέα αλληλοσφαγή.

Πόσο απελπιστική, πόσο οικτρή είναι εικόνα της σύγχρονης ανθρωπότητας! Το μίσος, η έχθρα, η μανία της εξόντωσης και του ολέθρου, το πνεύμα της καταστροφής, η κυριαρχία της ωμότερης βίας οδηγούν και ρυθμίζουν την διαγωγή και την πολιτεία ολόκληρων λαών. Και η αιτία όλων αυτών είναι μία και μόνη· η απομάκρυνση μας από το πνεύμα του Χριστού.

Το σβήσιμο της φλόγας της πίστεως, που άναψε μέσα στην ψυχή μας Εκείνος. Όμως, ο Χριστός βρίσκεται πάλι κοντά μας, έτοιμος να μας βοηθήσει, έτοιμος να αναζωογόνηση την ιερή αυτή φλόγα της πίστεως. Αρκεί μόνο εμείς να Τον πλησιάσουμε και, όπως ο τυφλός της σημερινής ευαγγελικής περικοπής, να ζητήσουμε τη βοήθεια Του».

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, Αντιδήμαρχοι και πολυπληθές εκκλησίασμα.