Αλεξανδρούπολη: Η Σαμοθράκη για ακόμα μια φορά πρωταγωνίστρια στο Παρίσι

998
Στο Ινστιτούτο Γκέτε στο Παρίσι παρουσιάστηκε για μια ακόμη φορά η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ από το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο.

Η Σαμοθράκη έχει αποτελέσει αντικείμενο παρουσίασης στις εκδηλώσεις του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου και τον Ιούνιο του 2016 στην Unesco αλλά και τον Οκτώβρη του 2015 στο Ινστιτούτο Γκέτε.

Την εισήγηση έκανε ο Επιμελητής Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ελληνικών Ρωμαϊκών και Ετρουσκικών Αρχαιοτήτων του Λούβρου καθηγητής κ.Ludovic Laugier υπεύθυνος για το έργο συντήρησης της Νίκης της Σαμοθράκης που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013.

Επίσης παρουσιάστηκε η ταινία «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ» της Αγγελικής Αριστομενοπούλου που πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Κώστα Γαβρά και χρηματοδότησε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Παρισιού καθώς και η έναρξη της Καμπάνιας crowdfunding -διαδικτυακής μικροχρηματοδότησης για το έργο ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ , έργο της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου.
«Η παρουσίαση της Σαμοθράκης στο Παρίσι αποτελεί τον πρόδρομο της πρωτοβουλίας- καμπάνιας προβολής των ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ η οποία έχει τη θερμή υποστήριξη των Φίλων του Μουσείου του Λούβρου,» σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Δήμαρχος του νησιού Αθ. Βίτσας.

Πηγή