Αλεξανδρούπολη: 90 χρόνια ΜΓΣ Εθνικός. Μεγάλη ιστορία. Μεγάλος σύλλογος

1179
Τα 90χρονα του σωματείου, γιόρτασε το τμήμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, σε μια εκδήλωση, με έντονα οικογενειακή αθλητική ατμόσφαιρα, που είχε στόχο να ενώσει διαφορετικές γενιές αθλητών.

 

Αποκορύφωμα η επίσημη παρουσίαση του επετειακού βίντεο, που ετοιμάσθηκε με την συμμετοχή 100 αθλητών-τριων από 10 έως 90 ετών.

 

Επίσημος προσκεκλημένος ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του ακοντίου, Εβρίτης, Κώστας Γκατσιούδης, ο οποίος και βραβεύθηκε για την προσφορά του στον Ελληνικό αθλητισμό, ενώ εκμυστηρεύτηκε στο κοινό ότι ήταν έτοιμη η μεταγραφή του στον Εθνικό, όμως τον πρόλαβε η ξαφνική εγκατάλειψη του λόγω τραυματισμού.

 

Για την προσφορά τους στον Ελληνικό αθλητισμό, αλλά και στο τμήμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού, ως αθλητές του, βραβεύθηκαν: ο Μεσογειονίκης Θωμάς Θωμά, η Ολυμπιονίκης του τριπλούν Πηγή Δεβετζή και η Βαλκανιονίκης του επί κοντώ, Αντωνία Καλαφατζή , ως αθλήτρια και επιστήμονας, εκπροσωπώντας την τελευταία γενιά αθλητών.

 

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή η βράβευση αθλητών, άνω των 75 ετών σήμερα, που δόξασαν τον κλασσικό αθλητισμό της Αλεξ/πολης μετά τον πόλεμο. Βραβεύθηκαν οι: Αυγήτας Βρεχόπουλος, Αναστάσιος Λυμπόπουλος, Νικόλαος Λουκάς, Ευάγγελος Φουντουκίδης, Χρήστος Φουντουκίδης, Ευστράτιος Μπρίμπος, Γεώργιος Φουτσιτζίδης, Στέφανος Δοβρίδης, Αλέξανδρος Κυριαζίδης, Γεώργιος Σχολάκης, Θεόδωρος Σιμσίρης, Κων/νος Τσακιρούδης, Αντώνιος Δήμου, Κων/νος Δημαρίδης, Αθανάσιος Τσιακιρούδης και Χάρης Καρυωτάκης.

 

Το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε παρουσίαση της λειτουργίας του τμήματος στίβου σήμερα, παρουσίαση των σύγχρονων πρωταθλητών της ομάδας (Σιταρίδης, Ναζίρη, Γκούρλιας, Καρακατσάνη), ελπιδοφόρων νεαρών αθλητών (Σπουρίτα, Ζουπίδου, Τσιακίρη, Αμπράση, Παπαδάκης, Σταυρακίδης κα), αλλά και όλων των υπό τμημάτων και προπονητών στίβου.

 

Το Τμήμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού, ευχαριστεί ιδιαίτερα την COSMOTE για την μεγάλη στήριξη που παρείχε στην δημιουργία του επετειακού βίντεο και της εκδήλωσης, όπως και όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής που βοηθούν στις δράσεις του.