Την παράσταση “ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ” απόλαυσαν οι Αλεξανδρουπολίτες

1077

«Ένας Τόπος Γεννιέται. Από το Δεδέαγατς στην Αλεξανδρούπολη»

 Σε ένα κατάμεστο από κόσμο δημοτικό θέατρο, η Ε.ΠΟ.Φ.Ε.-Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου παρουσίασε το Σαββατόβραδο της 6ης Μαΐου 2017, ένα δίωρο μουσικοχορευτικό ταξίδι αφιερωμένο στην ιστορική διαδρομή της δημιουργίας της Αλεξανδρούπολης.

«Ένας Τόπος Γεννιέται. Από το Δεδέαγατς στην Αλεξανδρούπολη», το μικρό ψαροχώρι μετατρέπεται σε μια πολυπολιτισμική πολιτεία, ανασκαλεύοντας τα μουσικά ακούσματα 150 περίπου χρόνων από τη γέννηση της πόλης και 97 από τη μέρα π’ ανάσαινε της λευτεριάς τ’ αγέρι, ύψωσε τη γαλανόλευκη, εντάχθηκε στον κορμό της μάνας πατρίδας και πήρε το Ελληνικό της όνομα. Αλεξανδρούπολη.

Ένα νοσταλγικό ταξίδι ενταγμένο στο επίσημο πρόγραμμα των εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2017» που είναι και συνδιοργανωτής της παράστασης.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ευχαριστούμε θερμά:

♦ Τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και κατέκλυσε στην κυριολεξία το θέατρο στην κυρίως αίθουσα, τον εξώστη, τους διαδρόμους, το φουαγιέ. Καθώς και τους πάρα πολλούς συμπολίτες μας, που δε μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την παράσταση, λόγω έλλειψης χώρου (η παράσταση έχει μαγνητοσκοπηθεί και θα παρουσιασθεί σε τοπικά ΜΜΕ).

 

♦ Τη θρησκευτική, πολιτική και στρατιωτική Αρχή του τόπου μας. Παρόντες ήταν: Εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κκ. Άνθιμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ.Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξ/πολης κ.Κώστας Γκοτσίδης (ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αλεξ/πολης κ.Ευάγγελου Λαμπάκη), ο π.Δήμαρχος Αλεξ/πολης και Πρόεδρος της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. κ.Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, οι Αντιδήμαρχοι Αλεξ/πολης κκ. Γιάννης Φαλέκας και Γιάννης Βαταμίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Χρήστος Γερακόπουλος, Εκπρόσωπος του Διοικητή της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Έβρου.

 

♦ Τους Πολιτιστικούς Συλλόγους με τους πάνω από 150 Χορεύτριες και Χορευτές αξιέπαινα μέλη τους, που συμμετείχαν καθοριστικά συμβάλλοντας ποιοτικά τα μέγιστα για την ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία της παράστασης (με σειρά εμφάνισης):

Πολιτιστικός Σύλλογος ΜΑΪΣΤΡΟΥ με πρόεδρο τον Ιωάννη Ναϊτίδη.

Σύλλογος «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ ΕΒΡΟΥ» με πρόεδρο τον Αλέξανδρο Καραδέδο.

Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ «RITMO DE ARTE» με πρόεδρο τον Παντελή Καλύμνιο.

Πολιτιστικός Σύλλογος ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ «BAILA CONMIGO» με πρόεδρο τον Δημήτρη Σιδηρά.

Πολιτιστικός Αρμένικος Σύλλογος ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ «ΑΡΑΜ ΧΑΤΣΑΤΟΥΡΙΑΝ», και τον πρόεδρο της Εφορείας της Αρμένικης Εκκλησίας Κρικόρ Κουρμπανιάν.

Λαογραφικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών «ΑΚΡΙΤΕΣ» με πρόεδρο τον Αθανάσιο Στράτο.
Πολιτιστικός Σύλλογος ΦΕΡΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» με πρόεδρο τον Μαρίνο Δέδογλου.
Σύλλογος ΠΟΝΤΙΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ «ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ» με πρόεδρο τη Στέλλα Θεοχαρίδου.

Σύλλογος ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ «ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ» με πρόεδρο τον Θεοφάνη Ισαακίδη.
Σύλλογος ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν.ΕΒΡΟΥ με πρόεδρο τον Παναγιώτη Μπίκο.

Κ.Ο.Α.-Καλλιτεχνικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης με πρόεδρο την Πέπη Κουγιουμτζή.

Τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που συνέβαλλαν με αρχειακό φωτογραφικό υλικό:

Σύλλογος «ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟΝ ΑΙΝΟΥ» με πρόεδρο τη Στέλλα Κλαδαρά.

Σύλλογος ΚΥΡΙΩΝ & ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΩΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ με πρόεδρο την Κική Καψιώτη.

Σύλλογος ΧΗΛΙΤΩΝ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ» με πρόεδρο τη Δώρα Αλεξανδρή.

Σύλλογος «ΤΩΝ ΕΝ ΕΒΡΩ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΙΤΩΝ» με πρόεδρο τον Χρήστο Γερακόπουλο.

 

♦ Τους πολυτάλαντους 18 μουσικούς, που ζωντάνεψαν τη μουσικοχορευτική παράσταση:

Στράτος Πασόπουλος-καβάλι/φωνή, Σπύρος Στράτος-γκάιντα, Αλέξης Παρτινούδης-θρακιώτικη λύρα, Άγγελος Στράτος-κρουστά, Φίλιππος Ευφραιμίδης-βιολί, Γιώργος Δρικούδης-ακορντεόν, Αλέξανδρος Παπαγεωργόπουλος-κλαρίνο, Θανάσης Γκοράνης-λαούτο, Βαρτάν Αμποβγιάν-ντουντούκ, Γιάννης Τσαρσιταλίδης-ποντιακή λύρα, Χρήστος Τσεπνίδης-νταούλι, Απόστολος Κουγιουμτζής-μαντολίνο, Μπάμπης Τσακαλίδης-πλήκτρα, Κώστας Βανταμίδης-ακορντεόν, Τόλης Καρυπίδης-κιθάρα, Γιώργος Βουλγαρέλης-κιθάρα, Παντελής Πάγκος-μπουζούκι, Νίκος Πάγκος-βιολί.

 

♦ Την εκπληκτική Ομάδα: την Ουρανία Πανταζίδου για την αξιολογότατη ιδέα, τον αξιέπαινο Θεόδωρο Ορδουμποζάνη για τα ευρηματικά ιστορικά κείμενα λογοτεχνικού ύφους και το κυρίως αρχειακό φωτογραφικό υλικό πάνω στα οποία βασίστηκε η παράσταση, τον μοναδικό σκηνοθέτη Βαγγέλη Βαφείδη για τη μαεστρία και την ιδιαίτερη απόδοση της παράστασης με θεατρική ματιά, τον συνοδοιπόρο Θανάση Στράτο για τον άριστο συντονισμό των πολιτιστικών συλλόγων, των χορευτικών τους ομάδων και των μουσικών, καθώς και την εντυπωσιακή ερασιτέχνη ηθοποιό Νάνσυ Τσέλιου για την άψογη αφήγηση και παρουσίαση της παράστασης.

 

Όλα τα διαδικτυακά, τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και έντυπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που δημοσίευσαν ή/και ανακοίνωσαν άμεσα το δελτίο τύπου μας, πετυχαίνοντας ουσιαστικά τη μέγιστη δυνατή και ευρεία πρόσκληση του κόσμου για την παράσταση.

 

♦ Όλους τους φίλους μας στο διαδίκτυο, που κοινοποίησαν την προωθητική αφίσα της εκδήλωσης, βοηθώντας μας έτσι στην ακόμα μεγαλύτερη δημοσιοποίησή της.

Με εκτίμηση,

Για την Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Κελεμίδης