Γ. Δαβής: Μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του τουρισμού

988
Από 12μελή επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε πριν από δύο ημέρες, θα εκπροσωπείται το Σωματείο Επαγγελματιών Εστιατόρων, εστίασης, καφέ-μπαρ του δήμου Αλεξανδρούπολης, στις μηνιαίες συναντήσεις που θα έχει, με τον δήμαρχο, Βαγγέλη Λαμπάκη, προκειμένου να συζητούν ζητήματα που αφορούν στον κλάδο, εξεύρεση τρόπων επίλυσής τους με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών και εξυπηρέτησης στους επισκέπτες της πόλης και όχι μόνο.

Στην ατζέντα της επιτροπής, που θα συναντηθεί σήμερα με τον δήμαρχο, αναμένεται να είναι η διαμόρφωση χώρων καπνίσματος εξωτερικά των καταστημάτων χωρίς να υπερβαίνονται τα όρια του σχετικού νόμου και το μείζον ζήτημα της πολύωρης καθυστέρησης στους τελωνειακούς σταθμούς με την Τουρκία, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, τουρίστες από τη γειτονική χώρα να επιλέγουν τελικά τη Βουλγαρία ως προορισμό.

«Είχαμε σταθερούς πελάτες από την περιοχή της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι πλέον δεν έρχονται τόσο συχνά, καθώς όπως μας είπαν οι ίδιοι, σπαταλούν πολλές ώρες στον τελωνειακό έλεγχο, χρόνος που μειώνεται από αυτόν που θα περνούσαν για ένα Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη», είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο γραμματέας του Σωματείου, Γιώργος Δαβής.

Επιπλέον, σημείωσε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου, θα μπορούν και αυτοί με τις προτάσεις τους μέσω της επιτροπής, να συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς, είναι διατεθειμένοι να εναρμονιστούν με τον σχεδιασμό που θα υπάρξει από την δημοτική αρχή, προς αυτήν την κατεύθυνση.

ert.gr