Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη στις νέες γραμμές επιδότησης που ανακοίνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας

1179
Τις νέες γραμμές για επιδότηση, από 1 ως 5 χρόνια, ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας, καλώντας τους ενδιαφερόμενους πλοιοκτήτες να καταθέσουν το ενδιαφέρον και τις προσφορές τους ως τις 22 Μαΐου 2017. Οι συμβάσεις που θα συναφθούν θα αφορούν το χρονικό διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2017 μέχρι 31 Οκτωβρίου του επομένου έτους, για 1 έως 5 χρόνια.

Στις γραμμές που προκηρύσσει το υπουργείο υπάρχουν, μεταξύ άλλων, οι εξής:

  • Σαμοθράκη – Λήμνος, με δύο δρομολόγια την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου με δυνατότητα προσέγγισης σε επιπλέον λιμένες. Το πλοίο θα πρέπει να έχει μεταφορική ικανότητα 300 επιβατών το χειμώνα και 450 επιβατών το καλοκαίρι.
  • Λαύριο – Λήμνος – Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη, με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου. Το πλοίο θα πρέπει να έχει μεταφορική ικανότητα 300 επιβατών το χειμώνα και 450 επιβατών το καλοκαίρι και να διαθέτει και 20 κλίνες.
  • Θεσσαλονίκη ή Καβάλα ή Αλεξανδρούπολη – Λήμνος – Άγιος Ευστράτιος – Μυτιλήνη με τρία δρομολόγια την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου. Το πλοίο θα πρέπει να έχει μεταφορική ικανότητα 300 επιβατών το χειμώνα και 450 επιβατών το καλοκαίρι και να διαθέτει και 20 κλίνες.
  • Αλεξανδρούπολη ή́ Καβάλα – Σαμοθράκη – Λήμνος – Άγιος Ευστράτιος με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, κατά τη θερινή περίοδο (από 11/06 έως 09/09). Το πλοίο θα πρέπει να έχει μεταφορική ικανότητα 300 επιβατών το χειμώνα και 450 επιβατών το καλοκαίρι και να διαθέτει και 20 κλίνες.

kavalapost