“Βόμβα στα θεμέλια” του Τοπικού Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Ορεστιάδας η απόφαση του Δημάρχου Ορεστιάδας

401
Πολύ δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε η συνέντευξη που πρόσφατα παραχώρησε ο Δήμαρχος κ Μαυρίδης, στην οποία χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση που ελήφθη στις 17 Δεκεμβρίου 2013 από το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας να παραχωρήσει χώρο στα παλαιά δικαστήρια Ορεστιάδας για τη στέγαση των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ταυτόχρονα δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ανάκληση της παραχώρησης.

Η παραχώρηση δημοτικού κτιρίου στο ΙΚΑ για τη στέγαση των υπηρεσιών του εντάσσεται σε ένα σύνολο δράσεων και ενεργειών που ξεκίνησαν πριν από 5 χρόνια, τόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και από τους τοπικούς φορείς, αλλά και από τους ίδιους τους δημότες, με στόχο τη διατήρηση στην πόλη μας του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ.

Κορύφωση των δράσεων αυτών υπήρξε η πρωτοφανής μαζική κινητοποίηση των κατοίκων του Δήμου Ορεστιάδας στις 18 Οκτωβρίου 2012, που πήρε και την ονομασία “Μαύρη Τετάρτη”, κατά τη διάρκεια της οποίας χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στην υποβάθμιση της πόλης με αφορμή τη σχεδιαζόμενη τότε υποβάθμιση του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας με τη σημερινή απερίσκεπτη και αναιτιολόγητη απόφασή του μηδενίζει τις συντονισμένες προσπάθειες φορέων και δημοτών του Δήμου μας όλων αυτών των χρόνων και βάζει “βόμβα στα θεμέλια” του Τοπικού Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Ορεστιάδας. Η απόφασή του αυτή μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση του Τοπικού Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ και στην υποχρέωση πλέον όλων των δημοτών του Δήμου μας να εξυπηρετούνται από το Τοπικό Υποκατάστημα του Διδυμοτείχου.

Σε μια χρονική στιγμή που βρίσκεται σε διαβούλευση το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ (Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης), ο οποίος διαδέχθηκε το ΙΚΑ και ο οποίος θα εξυπηρετεί πλέον όλους τους δημότες αφού συνένωσε όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, και επομένως θα έπρεπε όλοι μαζί και συντονισμένα να εντείνουμε τον αγώνα για τη διατήρηση του Τοπικού Υποκαταστήματος στην πόλη μας, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας δυναμιτίζει τις όποιες προσπάθειές μας.

Καταγγέλλουμε την απόφαση αυτή του κ Μαυρίδη, η οποία στρέφεται ευθέως κατά των συμφερόντων των δημοτών του Δήμου μας και του ζητούμε να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της, από 17-12-2013, απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και να παραχωρήσει χώρο στα παλαιά δικαστήρια Ορεστιάδας για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ.

 

                                                                  Ορεστιάδα 12 Απριλίου 2017

                                                                      Μαρία Γκουγκουσκίδου

                                                           επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

                                                       «ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ»