Αλεξανδρούπολη: Κατάμεστο το Νομαρχείο στη συναυλία θρησκευτικής κλασικής μουσικής

1006
Στο κατάμεστο από μουσικόφιλους ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία το Σάββατο 8 Μαρτίου 2017, για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Αλεξανδρούπολη, συναυλία θρησκευτικής κλασικής μουσικής, εν όψει της Πασχαλινής περιόδου.

thriskeutikes-melodies

Στη συναυλία, ερμηνεύτηκαν έργα σπουδαίων μουσουργών της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής, όπως των Bach, Handel, Mozart και Schubert. Κορυφαίο γεγονός της εκδήλωσης αποτέλεσε η πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του Actus Tragicus BWV106 του Johann Sebastian Bach (1685-1750). Το έργο αποτελεί μία από τις πρώιμες θρησκευτικές καντάτες του συνθέτη για τέσσερις μονωδούς, χορωδία και οργανικό σύνολο πνευστών και εγχόρδων και βασίζεται σε κείμενα της Αγίας Γραφής.

thriskeutikes-melodies-1

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και τους χορωδούς και μουσικούς των Ωδείων «Φαέθων» Αλεξανδρούπολης και «Κόψα» Κομοτηνής, με σολίστ τους: Ριψιμέ Ντανιελιάν, Μαρία Ντίμοβα, Στέλλα Αδαμίδου, Ιωάννα Τσιλιμίγκα, Θεοφάνη Ρορόπουλο και Βαγγέλη Μάμμο. Την επιμέλεια του προγράμματος και τη διεύθυνση είχε ο Θανάσης Τρικούπης, Πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης – Ωδείου «Φαέθων».