Σουφλί: Δυνατό μήνυμα για την αυτονομία του νοσοκομείου του Διδυμοτείχου,απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς.

1157

Πραγματοποιήθηκε χθές το βράδυ (10/4/2017) συγκέντρωση όλων των αντιπροσώπων των συλλόγων του Δήμου Σουφλίου ώστε να αποφασίσουν πως θα κινηθούν σχετικά με το θέμα αυτονόμησης του νοσοκομείου του Διδυμοτείχου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ακόμη ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Πουλιλιός, ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Καρακόλιας, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Στάμος,ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας κ Βαφειάδης, η κ. Μπαχαρίδου, ο εκπρόσωπος απο την επιτροπή του Διδυμοτείχου κ. Φυδανάκης και η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων της Ορεστιάδας κ Ψειράκη.

Απο την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που έγινε αποφασίστηκε η δημιουργία 3 μελούς επιτροπής, που θα συντονίζει και θα ενημερώνει τους υπόλοιπους εκπροσώπους ώστε να αποφασίζονται οι επόμενες κινήσεις που θα γίνονται.

Με στόχο να επιτευχθούν κατά βάση τα παρακάτω:

  1. Αυτονομία του Νοσοκομείου.
  2. Επιστροφή στον αριθμό των 150 κλινών + 10 του τεχνητού νεφρού (όπως ήταν δηλαδή πριν μερικά χρόνια).
  3. Άμεση αύξηση των οργανικών θέσεων των γιατρών και όχι μόνο.
  4. Το κέντρο υγείας του Σουφλίου να ελέγχεται διοικητικά απο το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου (τώρα ανήκει στην Αλεξανδρούπολη).

Οι παρόντες συμφώνησαν ομόφωνα οτι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κλείσει η να υπολειτουργεί το νοσοκομείο και το θέμα θα πρέπει να τελειώσει το συντομότερο, ακόμη κι αν χρειαστεί να φτάσουνε στα άκρα.