Ορεστιάδα: «Δεν ελληνοποιούμε σφάγια, σεβόμαστε τον καταναλωτή»

1043
Τη διαβεβαίωση ότι οι καταναλωτές του Έβρου, που θα προτιμήσουν τα παραδοσιακά κρεοπωλεία για τις αγορές του Πασχαλιάτικου τραπεζιού, θα γευθούν πρώτης ποιότητας και αποκλειστικά εντόπια αμνοερίφια, έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Έβρου, Ευστάθιος Ευσταθίου, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας.

Παρά το γεγονός ότι οι κτηνοτρόφοι του νομού μείωσαν τον αριθμό εκτροφών αμνοεριφίων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι ανάγκες της τοπικής αγοράς θα υπερκαλυφθούν, υποστήριξε ο κ. Ευσταθίου, τονίζοντας ότι οι φετινές , παρουσιάζουν ελαφρά πτώση σε σχέση με τις περσινές.

Αναφορικά με τυχόν κρούσματα «ελληνοποιήσεων» σε σφάγεια, σχολίασε πως είχαν καταγραφεί μεμονωμένα περιστατικά κατά το παρελθόν, σε ορισμένα κρεοπωλεία όμως άμεσα υπήρξε κινητοποίηση και επιβλήθηκαν κυρώσεις και πρόστιμα.

Παράλληλα προέτρεψε τους καταναλωτές να είναι επιφυλακτικοί ως προς την ταυτότητα του σφάγιου, όταν βρίσκουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές πώλησης και προσφορές.

«Στα παραδοσιακά κρεοπωλεία, δεν φεύγουμε από την τοπική κτηνοτροφική αγορά, δεν ελληνοποιούμε, σεβόμαστε τον πελάτη και καταναλωτή, προσφέροντάς του ποιότητα και ασφαλές κρέας» σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Έβρου.

ert.gr