Επέκταση του σχεδίου πόλης στην περιοχή Φυτώριο-Μαϊστριανά του Δήμου Αλεξανδρούπολης

1950

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ανακοινώθηκε η κύρωση της υπ’ αριθμ. 1η/2014 Ανασυνταχθείσας Πράξης Εφαρμογής περιοχής Φυτωρίου- Μαϊστριανών Δήμου Αλεξανδρούπολης με την υπ’ αριθμ. ΔΠΧΣ π.ε. 5655/10.04.2017 απόφαση του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Μετά το πέρας της συγκεκριμένης διαδικασίας υπάρχει πλέον η δυνατότητα της απόδοσης των τελικών οικοπέδων στις ιδιοκτησίες της περιοχής, η εγγραφή τους στο λειτουργούν κτηματολόγιο και τελικά η εκμετάλλευση από τους ιδιοκτήτες τους.

Από τη συγκεκριμένη Πράξη Εφαρμογής ολοκληρώνεται πλέον η πολεοδόμηση έκτασης 550 στρεμμάτων. Για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης δημιουργούνται μια σειρά κοινόχρηστων και κοινωφελών εκτάσεων προς εκμετάλλευση, όπως κάτωθι:

-Σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί

-Αθλητικοί χώροι – Αθλητικό κέντρο

-Χώροι αναψυχής και πρασίνου

-Υγειονομικός σταθμός και γεροντική στέγη.

Οι όροι δόμησης της περιοχής είναι ήπιοι αστικοί με συντελεστή δόμησης της τάξης του 0,8.

Επίσης, διανοίγονται οι προϋποθέσεις ολοκλήρωσης του βασικού οδικού δικτύου της πόλης, καθώς μπορεί άμεσα να γίνει πράξη η διάνοιξη του ανατολικού τμήματος της μικρής περιφερειακής οδού που συνεπάγεται την παράκαμψη του κέντρου της πόλης. Παράλληλα, με την ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού έμπροσθεν του κολυμβητηρίου, η πρόσβασή του θα είναι πιο άνετη. Τέλος, προβλέπεται και ένας χώρος έκτασης περίπου 1.500 τ.μ. για την ανέγερση νέας εκκλησίας.

Επέκταση του σχεδίου πόλης στην περιοχή Φυτώριο-Μαϊστριανά του Δήμου Αλεξανδρούπολης