WESTIA 2017: Το σωματείο Επαγγελματιών Εστιατορίων Καφέ – Μπαρ Εστίασης Αλεξανδρούπολης ήταν εκεί

1158
Μια από τις δράσεις του σωματείου, κατά την διάρκεια της  εικοσάμηνης  δράσης του, είναι και η γνωριμία με το ΣΚΕΑΝΑ ( σύλλογο καταστηματαρχών εστίασης Νομού Αχαΐας) και ιδιαίτερα με τον πρόεδρο κ. Γεώργιο Κοτοπούλη.

westia-2017-patra-1

 Στις 10-3-2017 το σωματείο μας δέχθηκε προσωπική πρόσκληση από τον πρόεδρο κ. Γεώργιο Κοτοπούλη ώστε να παρευρεθεί στην δεύτερη κλαδική έκθεση WESTIA 2017. Το  Δ.Σ του σωματείου μας αποφάσισε ομόφωνα να παρευρεθεί στην έκθεση με εκπροσώπους τον πρόεδρο κ. Αλαβάντα Γεώργιο και τον γραμματέα κ. Δαβή Γεώργιο.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 1-3 Απριλίου 2017. Τα εγκαίνια της έκθεσης  Σάββατο 1 Απριλίου ώρα 12:30 μ.μ στην τοποθεσία στην οποία έλαβε χωρα η έκθεση ήταν στο Παμπελοποννησιακό στάδιο ολυμπιακών προδιαγραφών στην Πάτρα με 7.000 τ.μ.

westia-2017-patra-2

Παράλληλα, η ΣΚΕΑΝΑ, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα « Πιστοποίηση και Τοπικότητα, Δίπολο για αναβάθμιση του Ελληνικού Τουριστικού Προϊόντος».  

Ο πρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου μας παρευρέθησαν στην Πάτρα και στα εγκαίνια της έκθεσης WESTIA 2017 τιμώντας έτσι το ΣΚΕΑΝΑ και τον πρόεδρο κ. Γεώργιο Κοτοπούλη.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν 26 πρόεδροι σωματείων υγειονομικού ενδιαφέροντος από όλοι την Ελλάδα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νομού Αχαΐας, η κα.Lola Guerra  πρόεδρος ιταλικών εστιατορίων παγκοσμίου.

westia-2017-patra-3

Τέλος, παρευρέθηκαν το Ελληνοιταλικό, Ελληνοβουλγαρικό και Ελληνοτουρκικό επιμελητήριο, επίσης από της Ιταλικές πόλης  LETSE, PRINTEZI, BARI, PESCARA, ANGONA, RIMINI, CIAO ITALIA, REZIO, CALAMPRIA οι πρόεδροι σωματείων εστίασης και ο πρόεδρος cibusulento – associazone ristaratori del salento.

Στον εκθεσιακό χώρο 180 εκθέτες παρουσίασαν τα πιστοποιημένα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Κοτοπούλης μετά τα επίσημα εγκαίνια ξενάγησε τους επίσημους προσκεκλημένους στον χώρο της έκθεσης, γνωρίζοντας τους επίσημους προσκεκλημένους με τους εκθέτες.

Στην συνέχεια, ακολούθησε η ημερίδα  που διοργάνωσε το ΣΚΕΑΝΑ για τους επίσημους προσκεκλημένους. Το θέμα, το οποίο αναπτύχθηκε και συζητήθηκε ιδιαίτερα ήταν η τουριστική ανάπτυξη, η οποία  είναι διακρατική και εξελικτική διαδικασία  και απαιτεί διαρκή προσαρμογή στα δεδομένα που δημιουργεί η ζήτηση και η αγορά με την αξιοποίηση όλων των ευκαιριών κα δυνατοτήτων.

Σημαντικό ρόλο στο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης διαδραματίζουν οι κοινωνικοί φορείς κάθε τόπου και φυσικά τα σωματεία, τα οποία αποτελούν βασικό άξονα στα προϊόντα τουρισμού.

Σε δεύτερη φάση με πρωτοβουλία του κ.Γεώργιο Κοτοπούλη πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των 26 προέδρων σωματείων- εστίασης, οι οποίοι έθεσαν τα προβλήματα του κλάδου

Εν κατακλείδι , βιώνοντας όλοι τα προβλήματα τα οποία διαιωνίζουν τον κλάδο μας, ας ενωθούμε και ας βάλουμε ο καθένας ξεχωριστά το λιθαράκι του για την αντιμετώπιση τους και την καλυτέρευση της κατάστασης.

westia-2017-patra-4

Σημαντικό, λοιπόν για εμάς ως σωματείο αλλά και ως καταστηματάρχες θα ήταν η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία με τους 26 προέδρους σωματείων, ώστε να ενημερωνόμαστε για την πορεία των άλλων σωματείων, να παίρνουμε ιδέες, να παραδειγματιζόμαστε αλλά και να δίνουμε το παράδειγμα.