Αλεξανδρούπολη: 2η Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής

869

Johann Sebastian Bach: Actus Tragicus BWV106 για μονωδούς, μικτή χορωδία και ορχήστρα

 

(ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ)

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, εν όψει της εορτής του Πάσχα, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά συναυλία κλασικής θρησκευτικής μουσικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 και ώρα 20:00 στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα κορυφαίων μουσουργών της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής, όπως των Bach, Handel, Mozart και Schubert. Μεταξύ άλλων θα ερμηνευθεί μία άγνωστη στο ευρύ κοινό μελοποίηση του «Κύριε ελέησον» από τον Mozart, την οποία συνέθεσε ο μεγαλοφυής συνθέτης σε ηλικία μόλις 10 ετών, για τετράφωνη χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων.

Κορυφαίο γεγονός της εκδήλωσης αποτελεί η πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του Actus Tragicus BWV106 του Johann Sebastian Bach (1685-1750). Το έργο αποτελεί μία από τις πρώιμες θρησκευτικές καντάτες του συνθέτη για τέσσερις μονωδούς, χορωδία και οργανικό σύνολο πνευστών και εγχόρδων και βασίζεται σε κείμενα της Αγίας Γραφής.

Συμμετέχουν ως σολίστ η Ριψιμέ Ντανιελιάν, η Μαρία Ντίμοβα, η Στέλλα Αδαμίδου, η Ιωάννα Τσιλιμίγκα, ο Θεοφάνης Ρορόπουλος, ο Βαγγέλης Μάμμος και η Μικτή Χορωδία και Ορχήστρα του Ωδείου Φαέθων Αλεξανδρούπολης και του Ωδείου Κόψα Κομοτηνής, υπό τη διεύθυνση του Θανάση Τρικούπη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.