Γεμίζουμε «σαπάκια» ΙΧ από τη Βουλγαρία – Δείτε πόσο τα αγοράζουν οι επιτήδειοι έμποροι

1151
Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε για «μαϊμού» εταιρείες στη Βουλγαρία με στόχο την αλλαγή των πινακίδων κυκλοφορίας σε πολυτελή αυτοκίνητα, ώστε οι ιδιοκτήτες τους να γλιτώσουν από τα υπερβολικά Τέλη Κυκλοφορίας, τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης, αλλά και τα υπέρογκα τεκμήρια διαβίωσης.

Σήμερα, ωστόσο, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η Realnews κάποιοι έμποροι αυτοκινήτων χρησιμοποιούν τη Βουλγαρία για να εισάγουν στην Ελλάδα πάμφθηνα «σαπάκια», αμφιβόλου ποιότητας, τα οποία αποκτούν έναντι 300 έως 2.100 ευρώ!

Ωστόσο, το θέμα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, πολλά από αυτά τα μεταχειρισμένα «σαπάκια» προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ και «βαφτίζονται» Ευρωπαϊκά στη Βουλγαρία, εξαιτίας των χαμηλών εισαγωγικών δασμών και κατόπιν εισάγονται στην Ελλάδα, καταβάλλοντας μόνο το Τέλος Ταξινόμησης, καθώς ο ΦΠΑ έχει… καταβληθεί στη Βουλγαρία.

Παράλληλα, οι επιτήδειοι έμποροι που τα εισάγουν, φροντίζουν, ώστε μόλις εκτελωνιστούν, να εμφανίζουν στον χιλιομετρητή τους μόλις 60.000 με 80.000 χιλιόμετρα, αντί 200.000 ή 300.000 χλμ. και πλέον που έχουν διανύσει στην πραγματικότητα.

enikos.gr